Μετεωρίτης έκανε τη νύχτα μέρα στο Αϊντάχο: Απίστευτη λάμψη στον ουρανό (βίντεο)


Τη στιγμή που μια πύρινη μπάλα από μετεωρίτη, άναψε στον ουρανό του Αϊντάχο, μέσα στη νύχτα, κάνοντάς τη να μοιάζει με μέρα, κατέγραψε ένας άνδρας με την κάμερά του

Ο Τζόρτνταν Ραγκσντέιλ χρησιμοποιούσε μία κάμερα AllSkyCam στις 10:52 μ.μ. τοπική ώρα το Σάββατο το βράδυ, όταν συνέλαβε το εντυπωσιακό στιγμιότυπο.

Στο βίντεο, βλέπουμε σύννεφα στον ουρανό, όταν ξαφνικά ένας μετεωρίτης περνά πίσω αυτά και προκαλεί μια τεράστια λάμψη, κάνοντας ολόκληρο τον ουρανό να πάρει ένα φωτεινό μπλε χρώμα για περίπου ένα δευτερόλεπτο. Στη συνέχεια, ο ουρανός γίνεται ξανά πολύ σκοτεινός και επιστρέφει στην προηγούμενη κατάσταση του.

Ο Ραγκσντέιλ δημοσίευσε δύο διαφορετικές οπτικές γωνίες από τη στιγμή αυτή στο YouTube, συγκεντρώνοντας πάνω από 37.000 προβολές.

Η βολίδα είναι δυνατή όταν ένας μετεωρίτης είναι μεγαλύτερος από περίπου ένα χιλιοστόμετρο σε διάμετρο, αναφέρει το KTVH. Μεγαλύτεροι μετεωρίτες μπορούν να δημιουργήσουν μεγαλύτερες αναλαμπές.

Αργότερα εκείνο το βράδυ, η βολίδα παρατηρήθηκε επίσης πάνω από τους ουρανούς στη γειτονική Μοντάνα και καταγράφηκε από το Montana Learning Center. Το MLC χρησιμοποίησε ένα σύστημα κάμερας All Sky Fireball για να τραβήξει το βίντεο του. 


Νεότερη Παλαιότερη