Υποχρεωτικός εμβολιασμός και στην εστίαση! Ποια άλλα επαγγέλματα έχουν σειρά;

«Κίνηση-ματ» σκοπεύει να κάνει η Κυβέρνηση, ώστε να αυξήσει τον αριθμό των εμβολιασμένων στη χώρα μας. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι από Σεπτέμβρη θα μπορούν να εργάζονται στον χώρο της εστίασης (καφέ, εστιατόρια, ταβέρνες, κέντρα διασκέδασης, μπαρ, ζαχαροπλαστεία) μόνο όσοι έχουν εμβολιαστεί. Υπολογίζεται ότι οι άνθρωποι που ανήκουν σε αυτούς τους χώρους είναι γύρω στους 700.000, ένας δηλαδή πολύ ικανοποιητικός αριθμός που σίγουρα θα βοηθήσει στον στόχο που είναι να φτάσει η πληρότητα των εμβολιασμών στο 70%. 

Μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί 4.881.022 εμβολιασμοί, ενώ τουλάχιστον με την πρώτη δόση έχουν εμβολιαστεί 5.598.682. 

Η απορία όλων είναι μία: Θα φτάσουμε μέχρι το Φθινόπωρο την ανοσία που απαιτείται, ώστε να μην υπάρχει πιθανότητα ενός νέου lockdown ή έστω αυστηρών περιοριστικών μέτρων; 

Μέχρι στιγμής, τα επαγγέλματα στα οποία ο εμβολιασμός είναι υποχρεωτικός για το προσωπικό των ιδιωτικών, δημόσιων και δημοτικών μονάδων φροντίδας ηλικιωμένων και φροντίδας ατόμων με αναπηρία (ιατρικό, παραϊατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό και υποστηρικτικό προσωπικό),οι υγειονομικοί και εξετάζεται για το τι θα ισχύσει για τους εκπαιδευτικούς. 

Αυτό που συζητιέται είναι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός να επεκταθεί και σε άλλα επαγγέλματα και κλάδους, όπως οι υπάλληλοι των Μέσων Μαζικής μεταφοράς, οι οδηγοί ταξί, οι ιερόδουλες, αλλά και όσοι έρχονται σε επαφη με εκατοντάδες ανθρώπων την ημέρα, όπως οι υπάλληλοι σε περίπτερα και  σούπερ μάρκετ, τα άτομα που δουλεύουν στα ντελίβερι και εκείνοι που μοιράζουν φυλλάδια ή κάνουν promotion σε εξωτερικούς χώρους συναθροίσεων. 

Τέλος, μένει να δούμε τι θα ισχύσει για τους φοιτητές πανεπιστημίων, κολλεγίων και ΤΕΙ. 

Πηγή: TVNEA.COM


Νεότερη Παλαιότερη