Φωτιά: Κλείνουν δρόμοι από το μέτωπο στον Βαρνάβα – «Μάχη» και στην Ελευσίνα


Φουντώνει η πυρκαγιά στον Βαρνάβα και το Γραμματικό με την Τροχαία να κλείνει δρόμους στην περιοχή. Σε εξέλιξη μέτωπο και στο Πάτημα Ελευσίνας.

Από το πρωί του Σαββάτου (10/07) έχει ξεσπάσει πυρκαγιά σε δασική έκταση στον Βαρνάβα και το Γραμματικό, με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής να δίνουν μάχη με τις φλόγες αλλά και τους ισχυρούς ανέμους που δυσχεραίνουν το έργο τους.

Στο σημείο επιχειρούν επίγειες δυνάμεις με περισσότερα από 10 οχήματα, ενώ διαρκώς γίνονται και εναέριες ρίψεις έτσι ώστε να περιοριστεί το μέτωπο. Φαίνεται πως η κατάσταση είναι αρκετά προβληματική καθώς η Τροχαία ενημέρωσε για δρόμους που κλείνουν εξαιτίας της πυρκαγιάς.

Συγκεκριμένα, διακοπή κυκλοφορίας οχημάτων υπάρχει στην Επαρχιακή Οδό Μαραθώνα – Καπανδριτίου στο ύψος της οδού Αθηνών, στη Ρήγα Φεραίου (Λεωφόρος Βαρνάβα) από την οδό Μιλτιάδη Μαντά στο ρεύμα προς Βαρνάβα, στην οδό 25ης Μαρτίου και Νήσου Σερίφου στο ρεύμα προς Βαρνάβα και από το χωριό Βόθωνα στο ρεύμα προς Γραμματικό.

Σε εξέλιξη είναι το μέτωπο και στο Πάτημα Ελευσίνας, με επίγειες και εναέριες δυνάμεις να επιχειρούν και να ενισχύονται διαρκώς καθώς οι ισχυροί άνεμοι δεν είναι σύμμαχος και εγκυμονούν περισσότερους κινδύνους. Η πυρκαγιά στην Ελευσίνα καίει χαμηλή βλάστηση.


Νεότερη Παλαιότερη