Στη Βουλγαρία η Κατερίνα Σακελλαροπούλου - Συναντήθηκε με μέλη του Ελληνικού Επιχειρηματικού Συμβουλίου

Παρουσία του υφυπουργού Εξωτερικών Κωνσταντίνου Φραγκογιάννη, παρουσιάστηκαν και συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν την ελληνική επιχειρηματικότητα στη γειτονική χώρα.

Με μέλη του Ελληνικού Επιχειρηματικού Συμβουλίου Βουλγαρίας συναντήθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο πλαίσιο επίσκεψής της στην Σόφια. Παρουσία του υφυπουργού Εξωτερικών Κωνσταντίνου Φραγκογιάννη, παρουσιάστηκαν και συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν την ελληνική επιχειρηματικότητα στη γειτονική χώρα.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας βρέθηκε στην βουλγαρική πρωτεύουσα (8 και 9-7/2021) για τη Σύνοδο Κορυφής της «Πρωτοβουλίας των Τριών Θαλασσών», προσκεκλημένη του Βούλγαρου ομολόγου της Ρούμεν Ράντεφ. 

Η «Πρωτοβουλία των Τριών Θαλασσών» είναι ένα φόρουμ 12 κρατών-μελών της Ε.Ε. στον άξονα Βορρά – Νότου. Η Ελλάδα συμμετείχε στο φόρουμ ως φιλοξενούμενη χώρα, αλλά, όπως σχολίασε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο Twitter, «η σχέση της Ελλάδας με αυτό το σχήμα συνεργασίας θα προσθέσει και μια τέταρτη θάλασσα, τη Μεσόγειο».

Η κυρία Σακελλαροπούλου επεσήμανε το ενδιαφέρον της Ελλάδας για την «Πρωτοβουλία των Τριών θαλασσών», υπογραμμίζοντας πως η χώρα μας μπορεί να αποτελέσει συνδετικό κρίκο μεταξύ των ενδιαφερομένων χωρών για την προώθηση της συνεργασίας στους τομείς της ενέργειας, των υποδομών και της ψηφιακής οικονομίας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν, από ελληνικής πλευράς, ο υφυπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Φραγκογιάννης, ο πρέσβης της Ελλάδος στη Βουλγαρία Δημήτριος Χρονόπουλος και ο Γ.Γ της Προεδρίας πρέσβης Βασίλειος Παπαδόπουλος.

 newpost.gr


Νεότερη Παλαιότερη