Κικίλιας: Ζητήσαμε από την ιεραρχία να παροτρύνει για εμβολιασμούς - Ιερώνυμος: Θα βοηθήσουμε

Τη στήριξη «όλης της ιεραρχίας από τον απλό ιερέα μέχρι την κορυφή της» για να υπάρξει ενίσχυση της επιχείρησης εμβολιασμών ζήτησε ο υπουργός Υγείας από τα μέλη της Ιεράς Συνόδου με τα οποία συναντήθηκε το πρωί στη Μονή Πετράκη. Από την πλευρά του, ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος δεσμεύτηκε ότι η Εκκλησία θα κάνει την προσπάθειά της με τρόπο πατερικό.

«Ζητήσαμε με κάθε σεβασμό οι άγιοι Πατέρες να στηρίξουν και να βοηθήσουν αυτή την προσπάθεια για την αντιμετώπιση της πανδημίας» δήλωσε Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος μαζί με τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα ενημέρωσαν την Ιερά Σύνοδο για την πορεία της πανδημίας και την ανάγκη εμβολιασμού.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έκανε λόγο για μια χρήσιμη και κρίσιμη συνάντηση κατά την οποία έγιναν ερωτήσεις που απαντήθηκαν από τον υπουργό και τον καθηγητή Τσιόδρα. «Θα παλέψουμε για το καλό του λαού. Όλοι μας θα θέλαμε να πούμε αυτή η προσπάθεια να συνεχιστεί, η Εκκλησία θα κάνει αυτή την προσπάθεια μέσα στις πνευματικές διαδικασίες με μόνο κίνητρο την αντιμετώπιση της πανδημίας», είπε ο κ. Ιερώνυμος.

Τέλος, ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας χαρακτήρισε τη συνάντηση εποικοδομητική. «Είμαστε συνοδοιπόροι στην αναζήτηση της αλήθειας», σημείωσε.

«Ελπίζουμε με τον εμβολιασμό να επανέλθουμε σε μια κανονικότητα» υπογράμμισε και παρατήρησε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει μεγάλη διασπορά στην κοινότητα.

Τι λένε οι ιεράρχες για τον εμβολιασμό

«Μπροστάρηδες» στον αγώνα αυτό έχουν ήδη αναδειχθεί άλλωστε κορυφαίοι Ιεράρχες με πρώτο τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο.

Ιεράρχες που έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην ιεραρχία της Εκκλησίας προσπαθούν να πείσουν όσους εκφράζουν αντιδράσεις πως ο εμβολιασμός είναι ο μόνος τρόπος για να αποφευχθεί η διασπορά της πανδημίας.

Χαρακτηριστική είναι η τοποθέτηση του Μητροπολίτη Μεσσηνίας, Χρυσόστομου, ο οποίος πρόσφατα δήλωσε πως όποιος δεν εμβολιάζεται, γίνεται πρόξενος θανάτου άλλων και φέρει σοβαρές ευθύνες. «Πρέπει όλοι να δούμε το φαινόμενο της πανδημίας, όπως εξελίσσεται, με πολύ μεγάλη σοβαρότητα. Να αντιμετωπίσουμε αυτήν την εξέλιξη. Για την εκκλησία το θέμα δεν είναι οι συνέπειες που έχει (σσ η πανδημία) στην οικονομία ή στο θέμα του τουρισμού ή αλλά οι συνέπειες που έχει στη ζωή του ανθρώπου», δήλωσε.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η συμβουλή του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως, Άνθιμου, ο οποίος τόνισε πως μοναδική λύση για την αντιμετώπιση της πανδημίας είναι ο εμβολιασμός. «Αναγκαζόμαστε να το πούμε εμείς που προσπαθούμε να πείσουμε τους ανθρώπους για την πνευματική ζωή, ό,τι προβάλλει το Ευαγγέλιο, το προβάλλει για να μας πείσει. Δεν γίνεται με το ζόρι, ούτε υποχρεωτικά. Φτάνουμε όμως στο σημείο εμείς που στηριζόμαστε στην πειθώ όταν κηρύσσουμε να ζητήσουμε μία υποχρεωτικότητα, η οποία θα απορρέει όμως από την ευθύνη που οφείλουμε να έχουμε», επεσήμανε ο Μητροπολίτης.

Ο ίδιος ζήτησε από τους πιστούς «να εμπιστευθούν την Εκκλησία τους. Οταν ο Αρχιεπίσκοπος, όταν η Σύνοδος, όταν οι μητροπολίτες κηρύσσουν πλέον υπέρ του εμβολιασμού, έχουν την εντύπωση ότι εμείς θα θέλαμε ποτέ το κακό των χριστιανών μας;».

«Την Τρίτη θα ενημερωθούμε από τον Μακαριώτατο για τις συναντήσεις του και θα δούμε τι ζητήθηκε και τι θα κάνουμε και θα αποφασίσουμε για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό. Δεν είναι κακό να γίνονται ζυμώσεις και να ακούμε τις απόψεις των μητροπολιτών», δήλωσε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, μητροπολίτης Ιλίου, Αθηναγόρας.

 newpost.gr


Νεότερη Παλαιότερη