Κορωνοϊός στη Βραζιλία: 595 θάνατοι και 20.937 κρούσματα σε 24 ώρες


Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ενημέρωσε την Κυριακή (11/7) ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν 595 ασθενείς με COVID-19 και επιβεβαιώθηκαν 20.937 κρούσματα του SARS-CoV-2.

Ο επίσημος απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού στο μεγαλύτερο κράτος της Λατινικής Αμερικής έχει φθάσει μέχρι σήμερα τους 533.488 νεκρούς επί συνόλου 19.089.940 μολύνσεων.

Η Βραζιλία των 212 εκατ. κατοίκων καταγράφει τον δεύτερο βαρύτερο απολογισμό στον κόσμο, πίσω μόνο από τις ΗΠΑ.

Οι Βραζιλιάνοι υποστηρίζουν την παραπομπή του Μπολσονάρο

Για πρώτη φορά, η πλειοψηφία των Βραζιλιάνων υποστηρίζει την παραπομπή του προέδρου Ζαΐρ Μπολσονάρο, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δόθηκε το Σάββατο (10/7) στη δημοσιότητα, καθώς σοβαρές κατηγορίες για διαφθορά, που σχετίζεται με την προμήθεια εμβολίων, πλήττουν την ήδη στραπατσαρισμένη εικόνα του δεξιού ηγέτη.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Datafolha, 54% των Βραζιλιάνων υποστηρίζουν την πρόταση στην κάτω βουλή του κοινοβουλίου της χώρας να αρχίσουν διαδικασίες παραπομπής σε βάρος του Μπολσονάρου, ενώ 42% είναι αντίθετοι. Στην προηγούμενη έρευνα της Datafolha για το θέμα, η οποία είχε δημοσιοποιηθεί το Μάιο, υποστηρικτές και αντίπαλοι της παραπομπής ήταν ουσιαστικά ισόπαλοι.

Σε μια χωριστή έρευνα της Datafolha, που δόθηκε στη δημοσιότητα την Πέμπτη, 51% των Βραζιλιάνων είπαν πως αποδοκιμάζουν τον Μπολσονάρου, ποσοστό που είναι το μεγαλύτερο αφότου ανέλαβε τα προεδρικά καθήκοντα, τον Ιανουάριο 2019.

Πηγή


Νεότερη Παλαιότερη