Δολοφονία στη Φολέγανδρο - Δικηγόρος 30χρονου: Έχει σοβαρό υπόβαθρο ψυχοπαθητικής βλάβης - Είχε διακόψει την αγωγή του


«Έχει σοβαρό υπόβαθρο ψυχοπαθητικής βλάβης» ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία της 26χρονης Γαρυφαλλιάς στη Φολέγανδρο, υποστηρίζει ο δικηγόρος του 30χρονου, Γιάννης Βλάχος.

«Είναι δεδομένο και μέρος της αλήθειας και είμαστε υποχρεωμένοι να συνεισφέρουμε την αλήθεια», τόνισε ο κ. Βλάχος, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και πρόσθεσε ότι θα οριστεί πραγματογνώμονας ώστε να διαπιστωθεί αν και πόσο επηρέασε την συμπεριφορά του 30χρονου.

Σύμφωνα με τον κ. Βλάχο, ο καθ’ ομολογία δολοφόνος της Γαρυφαλλιάς «έχει σοβαρό ψυχικό πρόβλημα για το οποίο είχε δοθεί για πολλά χρόνια φαρμακευτική αγωγή, η οποία το τελευταίο διάστημα είχε διακοπεί αυτοβούλως από τον 30χρονο». 

Ο κ. Βλάχος ανέφερε ότι είναι «αμέριστη η συμπόνοια της οικογένειας του δράστη και του ίδιου προς την οικογένεια της 26χρονης» .  

Παράλληλα, ανέφερε ότι ο 30χρονος «δεν έχει συνείδηση της πράξης του. Την πρωτη φορά που τον είδα δεν μπορούσε να επικοινωνήσει, τη δεύτερη φορά ήταν πιο εύκολη η επικοινωνία» και πρόσθεσε πως «Όταν τον ρώτησα τι έκανε 24 ώρες που κρυβόταν μετά το τραγικό συμβάν, μου απάντησε "προσπαθούσα να πιάσω το νήμα των γεγονότων και πως έφτασα σε αυτό το τραγικό πράγμα". Δεν μπορούσε ο ίδιος να δώσει εξήγηση».

Θυμίζουμε ότι ο ιατροδικαστής που έχει αναλάβει την εξέταση της σορού της 26χρονης Γαρυφαλλιάς θεωρεί δεδομένο ότι η νεαρή κοπέλα έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από τον 30χρονο σύντροφό της, πριν τη ρίξει από τα βράχια στη θάλασσα, στη Φολέγανδρο.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο Alpha, ο ιατροδικαστής Ηλίας Μπογιόκας στην έκθεσή του αναφέρει πως στο πτώμα της άτυχης κοπέλας υπάρχουν τραύματα που δείχνουν, χωρίς καμία αμφιβολία, ότι ξυλοκοπήθηκε πριν πέσει στη θάλασσα. Ο ίδιος θεωρεί ότι οι μώλωπες στο μάτι της νεαρής γυναίκας είναι από το χέρι του 30χρονου, δηλαδή ο καθ' ομολογίαν δολοφόνος έριξε γροθιά στο πρόσωπο της Γαρυφαλλιάς.

Ο κ. Μπογιόκας περιμένει να μελετήσει τις φωτογραφίες από το σημείο, προκειμένου να τεκμηριώσει το πώς προκλήθηκαν οι κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Θέλει να αποδείξει αν ο καθ' ομολογίαν δολοφόνος χτύπησε την άτυχη κοπέλα με τα χέρια του ή αν την έριξε πάνω στα βράχια και τη χτυπούσε πάνω στα βράχια.


Νεότερη Παλαιότερη