Μύκονος: Στον δρόμο 18χρονος Ιταλός με κορoνοϊό που δεν έβρισκε δωμάτιο καραντίνας


Μία μεγάλη περιπέτεια ξεκίνησε για έναν 18χρονο Ιταλό από τη στιγμή που βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό ενώ έκανε διακοπές στη Μύκονο. Ο νεαρός τουρίστας θα έπρεπε κανονικά να μεταφερθεί σε ξενοδοχείο καραντίνας ωστόσο όλες οι κλίνες είναι κατειλημμένες με αποτέλεσμα να μην έχει πού να μείνει.

Τις δύσκολες στιγμές που βιώνει ο 18χρονος έφερε στο φως το MykonosLive TV μέσα από το οποίο ο κύριος Μ.Κ θέλησε να απευθύνει δημόσια έκκληση για βοήθεια. Ο 18χρονος περιφέρεται μόνος και απελπισμένος με το τοπικό μέσο ενημέρωσης να αναφέρει πως Πολιτική Προστασία, Κέντρο Υγείας και Δήμος δηλώνουν αναρμόδιοι να βοηθήσουν. Σύμφωνα με οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας, μπορεί να μείνει σε κάποιο κατάλυμα αρκεί να ενημερώσει ότι πάσχει από κορονοϊό, όμως κανένα ξενοδοχείο δεν τον δέχεται.

Ο κύριος Μ.Κ ένιωσε υποχρέωση να βοηθήσει τον 18χρονο γιατί στη θέση του θα μπορούσε να βρίσκεται το δικό του παιδί. Επιπλέον θεωρεί πως αυτή η συμπεριφορά αποτελεί μεγάλη δυσφήμιση για τη Μύκονο.Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΙ, εν τέλει βρέθηκε μία έκτακτη λύση για την φιλοξενία του. Μετά το περιστατικό, κοιμήθηκε στο κέντρο υγείας του νησιού και στη συνέχεια βρέθηκε μια κλίνη σε ξενοδοχείο για να περάσει εκεί το διάστημα της απομόνωσης.

Ωστόσο, υπάρχουν και πληροφορίες που αναφέρουν ότι ο ίδιος ο 18χρονος αρνήθηκε αρχικά να μεταφερθεί σε κάποιο ξενοδοχείο ζητώντας να παραμείνει στο κέντρο υγείας.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, ενδέχεται να γίνει επίταξη κλινών στο νησί για να αντιμετωπιστεί μια αύξηση κρουσμάτων. Να σημειωθεί ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα να μεταφέρονται όσοι νοσούν σε άλλα νησιά ώστε να εκτίσουν εκεί τον χρόνο της καραντίνας. Την ίδια ώρα στο νησί υπάρχει έκρηξη κρουσμάτων με αποτέλεσμα από σήμερα να επιβάλλεται απαγόρευση κυκλοφορίας τη νύχτα και απαγόρευση μουσικής στα μαγαζιά.


Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη