Επανεμφανίστηκε ο «αρχιμαφιόζος» Πεκέρ - Διέψευσε τις φήμες για σύλληψή του μέσω Twitter


Εμφανίστηκε ξανά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Τούρκος αρχιμαφιόζος, Σεντάτ Πεκέρ, που ζει στο Ντουμπάι και έχει βάλει «φωτιά» με τις αποκαλύψεις του κατά του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Πεκέρ το βράδυ της Κυριακής απάντησε στις φήμες για σύλληψή του, διαψεύδοντας τις πληροφορίες. Όπως ισχυρίστηκε, τον κάλεσαν στην αστυνομία απλά για να συζητήσουν. Διαβεβαίωσε, μάλιστα, ότι είναι καλά και είπε ότι τον ενημέρωσαν για απειλές εναντίον του.

Την προηγούμενη Τετάρτη, ο Πεκέρ ανακοίνωσε ότι αναγκάστηκε να μετακινηθεί για λόγους ασφαλείας, μετά τη διαρροή του ονόματος του ξενοδοχείου που διέμενε στο Ντουμπάι, ωστόσο η διήμερη απουσία του από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προκάλεσε ερωτηματικά στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης σχετικά με το εάν έχει συλληφθεί.

Επίσης, προ ημερών, τουρκικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι οι τουρκικές αρχές προχώρησαν την έκδοση εντάλματος σύλληψης του αρχιμαφιόζου, μετά και τις δηλώσεις Ερντογάν για στοχοποίηση του ιδίου, της κυβέρνησης και ολόκληρης της Τουρκίας από τον «αρχηγό της μαφίας».

Το μήνυμα του Πεκέρ

Σε μακροσκελέστατο μήνυμα που ανήρτησε στο λογαριασμό του στο Twitter, ο Σεντάτ Πεκέρ αναφέρει τη συνομιλία που είχε με τις αρχές στο Ντουμπάι.

«Αγαπητοί μου φίλοι, έφυγα από τον τόπο όπου διέμενα το μεσημέρι συνοδεία των αρχών. Επέστρεψα στον τόπο όπου διαμένω τώρα, με την οικογένειά μου. Είχαμε μια τετ α τετ συνομιλία λόγω των έντονων ισχυρισμών κατά του προσώπου μου. Δεδομένου ότι δεν υπήρχε απόφαση της Ιντερπόλ για μένα, είπαν ότι ήμουν επισκέπτης στη χώρα τους, όπως όλοι οι άλλοι. Με πληροφόρησαν ότι υπήρχαν πολλές απειλές για τη ζωή μου, όπως όλοι γνωρίζουμε. Με ενημέρωσαν επίσης ότι δεν υπήρχε πρόβλημα να φύγω ή να μείνω στη χώρα. Δεν είναι αλήθεια ότι με συνέλαβαν μετά από επιχείρηση που διεξήγαγαν οι ομάδες SAT και οι πράκτορες της MIT, όπως έγραψε η εφημερίδα «Αϊντινλίκ».

Δεν είμαι καταζητούμενος βάσει του διεθνούς δικαίου. Για αυτό το λόγο, δεν είναι δυνατόν το κράτος μας να οργανώσει επιχείρηση εναντίον μου. Μου φέρθηκαν πολύ ευγενικά όσο στον καθέναν», ανέφερε στο λογαριασμό του στο twitter o Τούρκος αρχιμαφιόζος, στέλνοντας παράλληλα μήνυμα και πάλι στον υπουργό Εσωτερικών: «Λουσάτε Σοϊλού, ο λόγος μας είναι η τιμή μας. Εάν δεν πεθάνουμε, δεν θα διστάσουμε να συνεχίσουμε αυτήν την ιστορία».

Εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός ότι δεν ενημέρωσε μέσω βίντεο, τη στιγμή μάλιστα που αναμένονταν νέες «καυτές» αποκαλύψεις για τον γαμπρό του Ταγίπ Ερντογάν.


Νεότερη Παλαιότερη