Στο σφυρί από τη Sotheby's σπάνιο διαμάντι σε σχήμα αχλαδιού που μπορεί να αγοραστεί και με κρυπτονόμισμα


Ένα σπάνιο διαμάντι σε σχήμα αχλαδιού που αναμένεται να πιάσει έως και 15 εκατομμύρια δολάρια μπορεί να αγοραστεί τον επόμενο μήνα σε δημοπρασία με κρυπτονομίσματα, όπως ανακοίνωσε ο οίκος Sotheby's.
 

Η Sotheby's είπε ότι θα ήταν η πρώτη φορά που ένα διαμάντι τέτοιου μεγέθους (και γενικότερα φυσικό αντικείμενο τέτοιας υψηλής αξίας) θα προσφερθεί για δημόσια αγορά με κρυπτονόμισμα. 


REUTERS/EDUARDO MUNOZ
 

Το διαμάντι 101,38 καρατίων σε σχήμα αχλαδιού, που ονομάζεται The Key 10138, είναι ένα από τα δέκα διαμάντια με περισσότερα από 100 καράτια που έχουν βγει ποτέ σε δημοπρασία και μόνο δύο από τα οποία είχαν σχήμα αχλαδιού.

Εκτιμάται πριν από την πώληση μεταξύ 10 εκατομμυρίων δολαρίων και 15 εκατομμυρίων δολαρίων και θα πουληθεί στις 9 Ιουλίου στο Χονγκ Κονγκ. Το Bitcoin ή το ether, μαζί με τα παραδοσιακά χρήματα, θα γίνονται αποδεκτά ως τρόπος πληρωμής.


REUTERS/EDUARDO MUNOZ
 

«Αυτή είναι μια πραγματικά συμβολική κίνηση. Ο πιο αρχαίος και εμβληματικός παρονομαστής αξίας μπορεί τώρα, για πρώτη φορά, να αγοραστεί χρησιμοποιώντας το νεότερο παγκόσμιο νόμισμα της ανθρωπότητας», δήλωσε ο Πάτι Γουόνγκ, πρόεδρος της Sotheby's Asia.


REUTERS/DADO RUVIC
 

Τα κρυπτονομίσματα είχαν μια ευμετάβλητη χρονιά, με εκρηκτική ανάπτυξη και μεγάλες πτώσεις. Το Ελ Σαλβαδόρ πριν από λίγες ημέρες έγινε η πρώτη χώρα που υιοθέτησε το Bitcoin ως νόμιμο νόμισμα.

Η Sotheby's, τον Μάιο, πούλησε έναν Banksy για 12,9 εκατομμύρια δολάρια στην πρώτη περίπτωση ενός φυσικού έργου φυσικής τέχνης που πωλήθηκε από έναν μεγάλο οίκο δημοπρασιών και αγοράστηκε με κρυπτονομίσματα.


REUTERS/EDUARDO MUNOZ
 

Ο οίκος Sotheby's είπε ότι τον τελευταίο χρόνο υπήρξε έντονη ζήτηση για λευκά διαμάντια, κοσμήματα και άλλα είδη πολυτελείας, ιδιαίτερα από νεότερα άτομα, συμπεριλαμβανομένων εκείνων στην Ασία.


 

Το όνομα του διαμαντιού - Key 10138 (κλειδί) - θέλει να τονίσει τον ρόλο που διαδραματίζουν τα κλειδιά στον κόσμο των κρυπτονομισμάτων.

Τα διαμάντια σε σχήμα αχλαδιού είναι από τα πιο περιζήτητα. Το διαμάντι 530 καρατίων Cullinan 1, το οποίο αποτελεί μέρος των βρετανικών Crown Jewels, είναι το πιο διάσημο.

Η κορυφαία τιμή που πωλήθηκε ένα διαμάντι χωρίς χρώμα στη δημοπρασία ήταν οβάλ 118,28 καρατίων και έπιασε 30,8 εκατομμύρια δολάρια στο Sotheby's του Χονγκ Κονγκ το 2013, με τιμή ρεκόρ ανά καράτι 260.252 δολάρια.


Νεότερη Παλαιότερη