Ανατροπή! Ο Πρωθυπουργός θα ανακοινώσει ένα κίνητρο για τους εμβολιασμούς - Για αργότερα οι διευκολύνσεις


Στις 12:00 θα γίνει στο Μέγαρο Μαξίμου η παρουσίαση από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την ενθάρρυνση των εμβολιασμών ενάντια στην Covid-19.

Ωστόσο σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο αρχικός σχεδιασμός άλλαξε και ο κ. Μητσοτάκης δεν θα ανακοινώσει σειρά διευκολύνσεων για τους πλήρως εμβολιασμένους πολίτες αλλά ένα μόνο κίνητρο. Συγκεκριμένα, πληροφορίες από το κυβερνητικό στρατόπεδο αναφέρουν ότι οι ανακοινώσεις θα αφορούν σε ενα κίνητρο για την ενίσχυση των εμβολιασμών το οποίο θα είναι θετικό και δεν θα αφορά σε περιορισμό των μετακινήσεων των ανεμβολίαστων ή αντιθέτως στην ελεύθερη πρόσβαση των εμβολιασμένων σε κλειστούς χώρους. Αυτά αναμένεται να ανακοινωθούν σε μεταγενέστερο χρόνο από τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ, Άρη Σκέρτσο.

Σχετικά με μάσκες και τη νέα σύσταση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, κυβερνητικές πηγές διευκρινίζουν σε αυτούς που ασκούν κριτική στην κυβέρνηση ότι στην χώρα μας ουδέποτε καταργήθηκε η χρήση της. Συγκεκριμένα, εξηγούν ότι η νέα σύσταση του ΠΟΥ, αφορά στις χώρες που κατήργησαν εντελώς τη χρήση μάσκας όπως για παράδειγμα το Ισραήλ και όχι στην Ελλάδα, καθώς στη χώρα μας η απόφαση που λήφθηκε προβλέπει τη μη χρήση μάσκας μόνο σε εξωτερικούς χώρους και όπου δεν υπάρχει συνωστισμός. Στην περίπτωση συνωστισμού ακόμη και σε ανοικτό χώρο, η χρήση μάσκας παραμένει υποχρεωτική. 

Τέλος, για την αυστηροποίηση του πλαισίου υποδοχής των Ρώσων τουριστών, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η απόφαση λήφθηκε μετά τα τελευταία στοιχεία που δείχνουν μεγάλη διάδοση της μετάλλαξης Δέλτα στη Ρωσία αλλά και των ξένων δημοσιευμάτων που κάνουν λόγο για πολλά πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού.

Σημειώνεται ότι από τις 30 Ιουνίου όλοι οι ταξιδιώτες που φτάνουν στην Ελλάδα προερχόμενοι από τη Ρωσία θα πρέπει να φέρουν βεβαίωση αρνητικού τεστ PCR ή rapid test ανεξαρτήτως αν έχουν εμβολιαστεί ή όχι. Επίσης, όλοι οι ταξιδιώτες από τη Ρωσία θα υποβάλλονται σε τεστ κατά την άφιξή τους στην Ελλάδα.

newpost.gr


Νεότερη Παλαιότερη