Έτσι εντοπίστηκε η φυτεία κάνναβης -«μαμούθ» στην Παλαιά Φώκαια - Βρέθηκε βαρύς οπλισμός


Με τη συμμετοχή στελεχών της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, της ΟΠΚΕ, της ασφάλειας και της αστυνομικών από την αστυνομική διεύθυνση Κρήτης, πραγματοποιήθηκε επιχείρηση στη φυτεία-«μαμούθ» με τα 46.000 δενδρύλλια κάνναβης στην Παλαιά Φώκαια.

 Η έρευνα ξεκίνησε από στελέχη του τμήματος αντιμετώπισης οργανωμένου εγκλήματος της Κρήτης, όταν έλαβαν την πληροφορία σχετικά με την ύπαρξη της φυτείας. Συνελήφθησαν συνολικά 24 άτομα. Θεωρητικά η μονάδα είχε λάβει άδεια για την καλλιέργεια βιομηχανικής κάνναβης, πρακτικά όμως εντοπίστηκαν χιλιάδες δενδρύλλια που δεν εμπίπτουν στην νομοθεσία.

Τεράστια κέρδη 

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης που ξεκίνησε την Παρασκευή στην Παλαιά Φωκαία βρέθηκαν να καλλιεργούνται περισσότερα από 46.000 δενδρύλλια κάνναβης από τα οποία τα 28.910, ύψους έως 1,8 μέτρα, εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν. Το προσδοκώμενο όφελος που θα αποκόμιζαν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης από τις μέχρι τώρα κατασχεθείσες ποσότητες, υπολογίζεται σε 26.000.000 ευρώ.

Ο βαρύς οπλισμός και η βαλλιστική εξέταση

Μέσα στους χώρους της φυτείας εντοπίστηκε «βαρύς» οπλισμός όπως υποπολυβόλα, 5 καλάσνικοφ, περίστροφα και πιστόλια. Όλα θα μεταφερθούν για βαλλιστική εξέταση στα εγκληματολογικά εργαστήρια της αστυνομίας για να διαπιστωθεί αν έχουν χρησιμοποιηθεί σε κάποια έκνομη ενέργεια. Μέχρι στιγμής επίσης, παραμένει άγνωστο για ποιον σκοπό διατηρούσαν τα όπλα στο χώρο και αν επρόκειτο να τα πουλήσουν και σε ποιους. Μάλιστα στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν μεταξύ άλλων, ακόμη και ένας στρατιωτικός ασύρματος και διόπτρα. Σε βάρος των συλληφθέντων, σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση καθώς και παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και όπλων, περί βεγγαλικών και πυροτεχνημάτων και πλαστογραφία, ενώ σε βάρος ενός  ατόμου  εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για παραβάσεις της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

 newpost.gr


Νεότερη Παλαιότερη