Φονικό στην Κέρκυρα: Τι αναφέρει ο αυτόχειρας δολοφόνος στα τρία σημειώματά του


Όλο και περισσότερες πληροφορίες, αναφορικά με το διπλό φονικό στην Κέρκυρα που συγκλόνισε όλη την χώρα, έρχονται στο φως της δημοσιότητας

Ο δράστης του εγκλήματος ο οποίος στη συνέχεια έδωσε ο ίδιος τέλος στη ζωή του μετά την αποτρόπαια πράξη του είχε αφήσει στο σπίτι του τρία «απολογητικά» σημειώματα, τα οποία και εντόπισαν οι αστυνομικές αρχές όταν έκαναν έρευνες στον χώρο.

Όπως εκτιμάται, με βάση αυτό το στοιχείο, ο 67χρονος φαίνεται πως είχε προσχεδιάσει την επίθεση, τουλάχιστον ως προς την 63χρονη σπιτονοικοκυρά του.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, αναφέρουν ότι το πρώτο σημείωμα που άφησε ο δράστης και αυτόχειρας απευθυνόταν επί της ουσίας στην 63χρονη, καθώς είχε καταγράψει τις διαφορές που είχε μαζί της. Μάλιστα, φέρεται σε αυτό το σημείωμα να υποστήριζε ότι η γυναίκα αθέτησε τη συμφωνία που είχαν, προκειμένου ο ίδιος να διαμένει στο συγκρότημα χωρίς να πληρώνει ενοίκιο, με αντάλλαγμα να συντηρεί το σπίτι και να κάνει εργασίες στον περιβάλλοντα χώρο. Στο δεύτερο σημείωμα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο δράστης απευθυνόταν στην οικογένειά του, κατηγορώντας την πρώην σύζυγό του για το γεγονός ότι, όπως υποστήριζε ο ίδιος, είχε αποξενωθεί από τα παιδιά του. Τα δύο αυτά σημειώματα φέρεται να τα είχε γράψει πριν από τη στυγερή δολοφονία.

Στο τρίτο σημείωμα, που φαίνεται πως το έγραψε βιαστικά αφότου διέπραξε το έγκλημα, εξαπολύει βολές κατά του 63χρονου γείτονά του, ο οποίος εργαζόταν και διέμενε στο παρελθόν στη Γαλλία και είχε μετακομίσει στην Κέρκυρα μετά τη συνταξιοδότησή του. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στο σημείωμα αυτό ο δράστης φέρεται να κατηγορούσε τον άτυχο άνδρα για ζητήματα κακής συγκατοίκησης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 63χρονος, με καταγωγή από την Πρέβεζα, αποφάσισε να εγκατασταθεί μόνιμα στην Κέρκυρα μετά τη συνταξιοδότησή του, προκειμένου να περάσει μαζί με την οικογένειά του, τα υπόλοιπα χρόνια της ζωής του «σε έναν όμορφο τόπο» όπως είχε εκμυστηρευθεί σε φίλους και γείτονές του. Ενδεικτικό της κατάστασης στην οποία είχε περιέλθει ο δράστης, είναι το γεγονός ότι λίγο πριν στρέψει την κοντόκανη καραμπίνα προς το στήθος του και αυτοπυροβοληθεί, εκτός από τα τρία σημειώματα, έβαλε ένα τέταρτο χαρτί στο τζάμι του παραθύρου του, με το οποίο δήλωνε στους αστυνομικούς το όνομα και το τηλέφωνό του.

Πηγή

Νεότερη Παλαιότερη