Ποιος είναι ο Ανέστης ο σκληρός κακοποιός στον οποίο αναφέρθηκε ο Χρυσοχοΐδης


Πρόκειται για τον ληστή με το ψευδώνυμο Ανέστης που είχε προσπαθήσει να σκοτώσει αστυνομικούς της Ασφάλειας Αττικής και συγκεκριμένα του Τμήματος Διαρρηκτών κατά τη διάρκεια επιχείρησης στην Αρχαία Κόρινθο.

Το προφίλ του 34χρονου Ανέστη

Τον Φεβρουάριο το 2015 ο «Ανέστης» καταδικάστηκε σε 14 χρόνια καθώς συμμετείχε σε ένοπλες ληστείες σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Οι ευεργετικές διατάξεις όμως του νόμου Παρασκευοπούλου έδωσαν τη δυνατότητα στον σκληρό ποινικό κακοποιό να καταφέρει να αποφυλακιστεί μόλις τέσσερα χρόνια μετά. Στις 12 Ιουλίου 2019 ο «Ανέστης» βγήκε από τις φυλακές και επέστρεψε σε αυτό που ξέρει καλύτερα.

 Στις ένοπλες ληστείες και τους πυροβολισμούς. Στις 5 Αυγούστου 2019, ούτε ένα μήνα μετά την αποφυλάκιση του, μαζί με τους συνεργούς του διέπραξε ένοπλη ληστεία σε τράπεζα στην Πάργα με λεία 26.360 ευρώ.

Προσπάθησε να σκοτώσει αστυνομικούς στην Αρχαία Κόρινθο
Στις 8 Φεβρουαρίου 2020 ο 34χρονος «Ανέστης» μετά από παρακολουθήσεις της Ασφάλειας Αττικής εντοπίστηκε μαζί με τους συνεργούς του στο πάρκινγκ του κάστρου της Αρχαίας Κορίνθου.

Εκεί στη θέα των αστυνομικών δεν δίστασαν να βγάλουν καλάσνικοφ και να πυροβολήσουν εναντίον τους για να τους σκοτώσουν. Από θαύμα όπως αναφέρουν πηγές από την Ασφάλεια δεν έχασε την ζωή του κάποιος αστυνομικός από την ριπή του πολεμικού όπλου.

Ένα ακόμη στοιχείο που φανερώνει πόσο αδίστακτος είναι ο «Ανέστης» είναι από το γεγονός ότι δεν δίστασε να πυροβολήσει ενώ στο σημείο βρίσκονταν δεκάδες Γάλλοι μαθητές που πραγματοποιούσαν εκδρομή.

Η ΕΛΑΣ αντιμέτωπη με τους ίδιους κακοποιούς

Όπως αποκάλυψε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης τα τελευταία δύο χρόνια 51 από τους 117 προφυλακισθέντες έχουν αποφυλακιστεί λόγω του Νόμου Παρασκευόπουλου με αποτέλεσμα η αστυνομία να έρχεται ξανά και ξανά αντιμέτωποι με τους ίδιους κακοποιούς.

e-daily


Νεότερη Παλαιότερη