Κακοκαιρία στην Αττική: Μποτιλιάρισμα, διακοπή κυκλοφοριάς και δεκάδες κλήσεις στην Πυροσβεστική

Ισχυρή καταιγίδα έπληξε περιοχές της Αττικής, το μεσημέρι της Παρασκευής, προκαλώντας προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων, ενώ έχουν καταγραφεί και οι πρώτες κλήσεις στην Πυροσβεστική Υπηρεσία για πλημμυρισμένα υπόγεια και ισόγεια καταστήματα και σπίτια, κυρίως στο κέντρο της Αθήνας και τα δυτικά.

Κυκλοφοριακό κομφούζιο, με πολλά από τα φανάρια να μην λειτουργούν εδώ. 

Λόγω συσσώρευσης υδάτων, πριν από λίγο έγινε γνωστό ότι διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Αχαρνών, στο ύψος της συμβολής της με την Λ. Κηφισού, στο ρεύμα προς Αθήνα. Παράλληλα, έχει διακοπεί η κυκλοφορία και στην Λ. Κηφισού, στη συμβολή της με την Λ. Αχαρνών, στο ρεύμα προς Πειραιά.

Σύμφωνα με την Τροχαία πολύ αυξημένη είναι αυτή την ώρα η κίνηση στη Λεωφόρο Κηφισίας, στην Βασιλέως Κωνσταντίνου, στη λεωφόρο Μεσογείων προς Αγία Παρασκευή, ενώ το μεγαλύτερο πρόβλημα παρατηρείται στον Κηφισό με μποτιλιάρισμα και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Μάλιστα, νωρίτερα σημειώθηκε τροχαίο στο ρεύμα προς Λαμία.

Στις Αχαρνές, η λεωφόρος Δεκελείας έχει μετατραπεί σε ποτάμι. Ο δρόμος έχει πλημμυρίσει και είναι απροσπέλαστος με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί μεγάλο πρόβλημα στην κυκλοφορία. Η πυροσβεστική έχει δεχθεί τρεις κλήσεις από την περιοχή προκειμένου να παρέμβει.

Μέχρι στιγμής, η Πυροσβεστική έχει δεχθεί περίπου 40 κλήσεις για άντληση υδάτων στο κέντρο της Αθήνας, τη Φυλή, τους Αγίους Αναργύρους, τη Φιλαδέλφεια-Χαλκηδόνα, το Καματερό, το Περιστέρι αλλά και το Μενίδι.

 Μία εικόνα από την κατάσταση που επικρατεί αυτή την ώρα στο Μενίδι, δίνουν τα βίντεο που έστειλε αναγνώστης του enikos.gr. Το μπουρίνι είχε ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν οι δρόμοι και η κίνηση των οχημάτων να διεξάγεται με μεγάλες δυσκολίες. Οι δρόμοι είναι απροσπέλαστοι για τους πεζούς. Έως αυτή την ώρα, έχουν γίνει τρεις κλήσεις στην Πυροσβεστική για πλημμυρισμένα ισόγεια και υπόγεια στην περιοχή. 

enikos


Νεότερη Παλαιότερη