Τραγωδία στη Βραζιλία: Κατέρρευσε πολυκατοικία στο Ριο – Νεκροί ένας πατέρας και το παιδί του

Mια πολυκατοικία σε εργατική συνοικία του Ρίο ντε Τζανέιρο στη Βραζιλία κατέρρευσε σήμερα, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο άνθρωποι.

Κάτοικοι της περιοχής είπαν στο Reuters πως άκουσαν έναν δυνατό κρότο, τον οποίο ακολούθησε μια πυρκαγιά, προκαλώντας πανικό στη συνοικία Ρίο ντας Πέδρας στο δυτικό τμήμα της βραζιλιάνικης μεγαλούπολης.

Περισσότεροι από 100 πυροσβέστες και άλλα μέλη των υπηρεσιών δημόσιας ασφαλείας έσπευσαν στο σημείο. Ένας άνδρας, μια γυναίκα κι ένα παιδί είχαν θαφτεί κάτω από τα χαλάσματα, σύμφωνα με τις Αρχές.

VRAZILIA-KATAREUSI-KTIRIOU1.jpg
Κάτοικοι της περιοχής είπαν στο Reuters πως άκουσαν έναν δυνατό κρότο, τον οποίο ακολούθησε πυρκαγιάAP

Σύμφωνα με πηγή των υπηρεσιών δημόσιας ασφαλείας, που δεν θέλησε να κατονομαστεί, καθώς δεν της επιτρέπεται να μιλήσει σε ΜΜΕ, εκ των τριών μονάχα η γυναίκα επέζησε.

Το κτήριο που κατέρρευσε σήμερα δεν είχε εγκριθεί από τις Αρχές, λένε πηγές που ενεπλάκησαν στην επιχείρηση διάσωσης.

VRAZILIA-KATAREUSI-KTIRIOU2.jpg
Θρήνος στη Βραζιλία μετά την κατάρρευση πολυκατοικίαςAP

Το Ρίο ντας Πέδρας είναι η γενέτειρα των αυτοαποκαλούμενων «πολιτοφυλακών» του Ρίο ντε Τζανέιρο και παραμένει στο έλεος των συμμοριών του οργανωμένου εγκλήματος. Αν και αρχικά οι πολιτοφυλακές δημιουργήθηκαν για να υπερασπιστούν τους κατοίκους από τις συμμορίες διακίνησης ναρκωτικών, τώρα λειτουργούν ως εγκληματικές ομάδες.

Πηγή

Νεότερη Παλαιότερη