Εύβοια: Χαμός σε σχολείο – Μεθυσμένος πέταγε πέτρες σε μαθητές και δασκάλους


Αντιμέτωποι με έναν άνδρα Αλβανικής καταγωγής ο οποίος φώναζε και πέταγε πέτρες ήρθαν οι δάσκαλοι του δημοτικού σχολείου Βαθέος Αυλίδος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tvstar.gr, ο άνδρας βρέθηκε έξω από το σχολείο σε κατάσταση μέθης και άρχισε να φωνάζει και να προκαλεί αναστάτωση. Αμέσως οι εκπαιδευτικοί βγήκαν έξω να δουν τι συμβαίνει και να προστατεύσουν τα παιδιά. Τότε, άρχισε να πετάει πέτρες προς το μέρος τους.

Τα παιδιά προφυλάχθηκαν και εκλήθη η αστυνομία. Ο ταραξίας συνελήφθη, αλλά λόγω της κατάστασής του μεταφέρθηκε αρχικά στο Νοσοκομείο Χαλκίδας.

Για το θέμα εξέδωσε ανακοίνωσε ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας:

«Την Παρασκευή 28/05/2021 ένα εξαιρετικά σημαντικό περιστατικό έλαβε χώρα στο 12θέσιο Δημοτικό Σχολείο Βαθέος Αυλίδας κατά την διάρκεια του οποίου οι εκπαιδευτικοί προστάτεψαν με επιτυχία την ασφάλεια των μαθητών.

Συγκεκριμένα κάποιος εξωσχολικός, αναστάτωσε τη λειτουργία του σχολείου και επιτέθηκε στον Διευθυντή και στους εκπαιδευτικούς που του ζήτησαν να απομακρυνθεί. Ο Σύλλογος Διδασκόντων σε αυτή την δύσκολη στιγμή για το σχολείο, λειτούργησε άψογα και ακαριαία αποτρέποντας οποιαδήποτε απειλή και προστατεύοντας τους μαθητές.

Οι εκπαιδευτικοί δεν δίστασαν να διακινδυνεύσουν την σωματική τους ακεραιότητα πράττοντας το καθήκον τους. Εφάρμοσαν με απόλυτα επαγγελματικό τρόπο τα πρωτόκολλα διαχείρισης κρίσης και απέτρεψαν τα χειρότερα. Με την συνδρομή της αστυνομίας το άτομο αυτό συνελήφθη και απομακρύνθηκε από το χώρο του σχολείου και το περιστατικό πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών συγχαίρει τον Σύλλογο Διδασκόντων και τον Διευθυντή του Σχολείου για τον άψογο, ασφαλή, επαγγελματικό και συλλογικό τρόπο επίλυσης του προβλήματος. Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας σε όλες/όλους τις /τους εκπαιδευτικούς και μαθήτριες και μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Βαθέος Αυλίδας».

Πηγή

Νεότερη Παλαιότερη