Καταγγελία στην Κρήτη: Έδιωξαν παιδάκι... με οξεία σκωληκοειδίτιδα - «Πηγαίνετε να κάνετε ιδιωτικά τον υπέρηχο»

«Το παιδί μπήκε εσπευσμένα στο χειρουργείο και μάλιστα μας είπαν ότι αν καθυστερούσαμε μια μέρα, η σκωληκοειδής απόφυση θα έσπαγε, απειλώντας την ίδια τη ζωή του παιδιού», είπε ο πατέρας του αγοριού.

Η τραγωδία αποφεύχθηκε... στις καθυστερήσεις! Κι αυτό, λόγω της επιμονής των γονιών ενός αγοριού από το Ηράκλειο Κρήτης να φτάσουν στην αιτία που προκαλούσε στο παιδί τους οξύ πόνο και πυρετό.

Ο μικρός Παναγιώτης πέρασε το κατώφλι δημόσιου νοσοκομείου του Ηρακλείου, το βράδυ της περασμένης Κυριακής, με έντονο πόνο στην κοιλιά και πυρετό. Στα ΤΕΠ, εκεί, του έκαναν μια εξέταση ούρων όλη κι όλη ... κι έξω από την πόρτα! Το παιδί συνέχιζε να σφαδάζει και η σύσταση από τα Επείγοντα του νοσοκομείου ήταν παυσίπονα! «Κάντε του ένα υπέρηχο» - ψέλλισε ο πατέρας, που γιατρός μπορεί να μην είναι, κοινή λογική όμως έχει. Η γιατρός εξηγεί πως με τέτοιο φόρτο και τόσα περιστατικά «δεν μπορεί» να παραπέμψει το παιδί για υπέρηχο και προτείνει να πάνε να κάνουν την εξέταση, ιδιωτικά.

Αν οι γονείς του Παναγιώτη αρκούνταν στη χορήγηση παυσίπονων μέχρι ο πόνος να περάσει, η εξέλιξη θα ήταν διαφορετική... Ευτυχώς, γονείς και παιδί επισκέφθηκαν το πρωί της Δευτέρας ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο, όπου το 7,5 ετών αγόρι έκανε υπέρηχο άνω και κάτω κοιλίας και διαγνώστηκε ... σκωληκοειδίτιδα και μάλιστα οξεία, που «έστειλε» το αγόρι κατευθείαν στο έτερο νοσοκομείο της πόλης όπου μπήκε αμέσως στο χειρουργείο.

Την ιστορία διηγήθηκε στο Cretalive, ο πατέρας του αγοριού, που δεν θέλει καν να σκέφτεται τι θα μπορούσε να είχε συμβεί αν άκουγαν τη γιατρό στα ΤΕΠ. «Το παιδί μπήκε εσπευσμένα στο χειρουργείο και μάλιστα μας είπαν ότι αν καθυστερούσαμε μια μέρα, η σκωληκοειδής απόφυση θα έσπαγε, απειλώντας την ίδια τη ζωή του παιδιού».

Ο μικρός Παναγιώτης - ευτυχώς για τον ίδιο - υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και πρόκειται να πάρει εξιτήριο άμεσα.

Πηγή: Cretalive.gr

Νεότερη Παλαιότερη