Στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ. οι καταγγελίες για την ψυχολόγο της Καρολάιν - Το βιογραφικό και η απάντησή της


Στο μικροσκόπιο των αστυνομικών που ερευνούν την υπόθεση, για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά και την άτυχη 20χρονη Καρολάιν έχει μπει η καταγγελία του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων σε βάρος της ψυχολόγου στην οποία είχε απευθυνθεί το ζευγάρι για βοήθεια.

Η Ένωση Ψυχολόγων ζήτησε από την ψυχολόγο της Καρολάιν, Ελένη Μυλωνοπούλου, να δείξει το πτυχίο ψυχολογίας και την άδεια ασκήσεως του επαγγέλματος. Η συγκεκριμένη ψυχολόγος φέρεται να έχει καταθέσει στην αστυνομία ορισμένα στοιχεία που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην έρευνα. Ωστόσο, προχώρησε και σε τηλεοπτικές συνεντεύξεις, κάτι που παραβιάζει το επαγγελματικό απόρρητο, όπως καταγγέλει η Ένωση. 

«Παρακαλούμε εντός δύο ημερών να προσκομίσετε στον Σύλλογο Ελλήνων Ψυχολόγων, εάν έχετε, πτυχίο ΑΕΙ Ψυχολογίας και άδεια άσκησης επαγγέλματος Ψυχολόγου του Ελληνικού κράτους» αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή της η Ένωση Ψυχολόγων. 

Το βιογραφικό της ψυχολόγου της Καρολάιν 

 Η Ελένη Μυλωνοπούλου ήταν επί 25 χρόνια μαία σε περισσότερους από 6.000 τοκετούς.  

Τα τελευταία χρόνια ασχολήθηκε με τους τομείς της Ψυχολογίας, της Θεραπευτικής Ύπνωσης και του NLP, δηλαδή του νευρογλωσσικού προγραμματισμού σε συνδυασμό με την θεραπευτική ύπνωση και του Life Coach. Επίσης, ασχολείται με τη Βιοθυμική Ψυχοθεραπεία. 

Στο βιογραφικό της, το οποίο υπάρχει στο διαδίκτυο, δηλώνει πως έχει τελειώσει «Ψυχολογία Προσωπικότητας», «Εγκληματολογική Έρευνα και η Συμβολή της Ψυχολογίας», αλλά και «Ύπνωση-Χαρακτηριστικά και Θεραπευτικές Εφαρμογές» στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.  

Επίσης, κατέχει και δίπλωμα κλινικής υπνοθεραπεύτριας αλλά και άλλα σχετικά διπλώματα από Πανεπιστήμια του εξωτερικού.  

Η απάντηση της ψυχολόγου της Καρολάιν μέσω της δικηγόρου της 
 

Η Ελένη Μυλωνοπούλου έστειλε την απάντησή της μέσω της δικηγόρου της στο star.gr, χωρίς ωστόσο να ξεκαθαρίζει την επαγγελματική της ιδιότητα ή το αν παραβίασε το επαγγελματικό απόρρητο των ψυχολόγων. 

«Θεωρούμε άκαιρη την όποια δήλωση ή ανακοίνωση μας σχετικά με την άνω εντολέα και τα όσα έχουν λάβει χώρα το τελευταίο διάστημα» δηλώνει η δικηγόρος της  με ανακοίνωση.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση που έστειλε η ψυχολόγος της 20χρονης Καρολάιν μέσω της δικηγόρου της:   

«Η δικηγορική μας εταιρεία εκπροσωπεί την εταιρεία με την επωνυμία "med-Y- life EE" (κέντρο κλινικής και θεραπευτικής ύπνωσης NLP& Ψυχοθεραπευτικών και συμβουλευτικών προσεγγίσεων - εναλλακτικών θεραπειών) και προσωπικά την κ. Ελένη Μυλωνοπούλου. 

Για λογαριασμό της άνω εντολέως μας, με την παρούσα μας, σας γνωστοποιούμε ότι θεωρούμε άκαιρη την οποία δήλωση η ανακοίνωση μας σχετικά με την άνω εντολέα και τα όσα έχουν λάβει χώρα κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα, τούτο δε επιβάλλεται τόσο από τον Κώδικα Περί Δικηγόρων όσο και από το γεγονός ότι βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα των αρμοδίων αρχών για την εξιχνίαση του θλιβερό γεγονότος που συνέβη στα Γλυκά Νερά. Για έναν επιπλέον λόγο, ως ένδειξη σεβασμού στη μνήμη της δολοφονηθείσας εικοσάχρονης, θα απέχουμε από οποιαδήποτε δήλωση, σχόλιο ή ανακοίνωση.  

Παρακαλούμε όπως σεβαστείτε την στάση των εντολών μας, αναμένουμε κι εμείς, όπως όλοι, τα αποτελέσματα των ερευνών των αρμοδίων Αρχών»


Νεότερη Παλαιότερη