Το Τμήμα Εκβιαστών συνέλαβε τους βομβιστές βενζινάδικου στην Αθήνα – Χειροπέδες σε επτά άτομα


Το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών εξιχνίασε έκρηξη που είχε σημειωθεί τον περασμένο Δεκέμβριο σε πρατήριο υγρών καυσίμων στο κέντρο της Αθήνας.

Οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες σε εφτά άτομα, ύστερα από μεγάλη επιχείρηση που έγινε την Πέμπτη στην Αθήνα.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης αφού προμηθεύτηκαν εκρηκτική ύλη, κατασκεύασαν εκρηκτικό μηχανισμό τον οποίο τοποθέτησαν και πυροδότησαν, μεταμεσονύκτιες ώρες της 6ης Δεκεμβρίου 2020 στο βενζινάδικο, με αποτέλεσμα την πρόκληση υλικών ζημιών.

Στο πλαίσιο της έρευνας προέκυψαν και οι ρόλοι των υπολοίπων συλληφθέντων, οι οποίοι, συνέδραμαν περιφερειακά τους φυσικούς αυτουργούς μεριμνώντας, κατά περίπτωση, για την διαφυγή τους καθώς και τη διαγραφή βιντεοληπτικού υλικού που θα οδηγούσε στην ταυτοποίηση τους.

Κατά τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες και οχήματα βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, και κατασχέθηκαν: 830 γραμμάρια κοκαΐνης, 1.195 γραμμάρια κάνναβης, 50 τσιγάρα με 55 γραμμάρια κάνναβης, 4 τρίφτες και ζυγαριά ακριβείας, 2 πιστόλια με 100 φυσίγγια, γεμιστήρα και σιγαστήρα, περίστροφο, πυροδοτούμενος κάλυκας και βλήμα πυροβόλου όπλου, 3 μεταλλικές σιδερογροθιές και σουγιάς, αλεξίσφαιρο γιλέκο, φορητός ασύρματος και συσκευή GPS, καταγραφικό μηχάνημα και φορητός υπολογιστής, 2 αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτα, 3 κράνη μηχανής και 6 πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας, 19 κινητά τηλέφωνα, καθώς και 35.390 ευρώ.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για – κατά περίπτωση- αδικήματα εγκληματικής οργάνωσης, έκρηξης, κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών, φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, καθώς και παραβάσεων των νομοθεσιών για όπλα, ναρκωτικά και εκρηκτικές ύλες.

Σημειώνεται ότι τρεις από τους κατηγορουμένους έχουν συλληφθεί στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ η έρευνα για την εξακρίβωση του εύρους της εγκληματικής τους δράσης συνεχίζεται.


Νεότερη Παλαιότερη