Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά στην Πάρο, αρκετές διάσπαρτες εστίες - Έφτασε κοντά σε σπίτια (Βίντεο)


Μάχη για να τεθεί υπό πλήρη έλεγχο το πύρινο μέτωπο στην Πάρο. Η κατάσταση έδειξε να ξεφεύγει προς στιγμήν, με αποτέλεσμα να υπάρξουν μεγάλες ενισχύσεις από Νάξο, Σάμο αλλά και Αττικη.

Οριοθετήθηκε, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής σε χορτολιβαδική έκταση σε περιοχή της Πάρου, ενώ υπάρχουν ακόμη μικρές διάσπαρτες εστίες, οι οποίες αντιμετωπίζονται δραστικά.

Η φωτιά εκδηλώθηκε στην περιοχή Κώστος της Πάρου και άμεσα σήμανε συναγερμός και υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων του νησιού, της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και των εθελοντών.

Η κατάσταση έδειξε να ξεφεύγει προς στιγμήν, με αποτέλεσμα να υπάρξουν μεγάλες ενισχύσεις από Νάξο, Σάμο αλλά και Αττική, ωστόσο, γρήγορα το πύρινο μέτωπο τέθηκε υπό μερικό έλεγχο. Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί πως οι καπνοί από την πυρκαγιά ήταν ιδιαίτερα πυκνοί και κάλυψαν μεγάλο μέρος των Κυκλάδων.

Στην περιοχή επιχειρούν αυτή την ώρα 56 πυροσβέστες με 21 οχήματα, 4 ομάδες πεζοπόρων, εθελοντές και υδροφόρες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενώ από αέρος συνδράμει 1 ελικόπτερο.

Σημειώνεται, ότι με εντολή του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγου Στέφανου Κουλουκούρη, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού μετέβη στο νησί για τη διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς.

newpost.gr

Νεότερη Παλαιότερη