Γλυκά Νερά: Αντιδράσεις για την ψυχολόγο της Καρολάιν. Να προσκομίσει το πτυχίο της ζητά ο ΣΕΨ

Να προσκομίσει το πτυχίο της καλεί την Ελένη Μυλωνοπούλου, που έδωσε συνεντεύξεις ως ψυχολόγος της δολοφονημένης Καρολάιν στα Γλυκά Νερά, ο Σύλλογος Ελλήνων Ψυχολόγων. 

Οι δηλώσεις της Μυλωνοπούλου προκάλεσαν πολλές αντιδράσεις καθώς θεωρήθηκε μεταξύ άλλων ότι εκθέτει προσωπικά δεδομένα της 20χρονης κοπέλας.

Στην επιστολή ζητείται από την Μυλωνοπούλου να καταθέσει εντός δύο ημερών το πτυχίο ΑΕΙ της και την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ενώ αμφισβητείται ευθέως αν κατέχει κάτι από τα δύο, αφού γίνεται ξεκάθαρα λόγος για «αντιποίηση επαγγέλματος».

Η επιστολή:
«Επειδή η αντιποίηση του επαγγέλματος του Ψυχολόγου από πρόσωπα που δεν έχουν την ιδιότητα του Ψυχολόγου πλήττει βάναυσα το κύρος του επαγγέλματός μας, λαμβάνοντας υπ’όψιν τις έντονες αντιδράσεις συναδέρφων Ψυχολόγων για την πρόσφατη παρουσία σας στην Αστυνομία και στα ΜΜΕ με την επαγγελματική ιδιότητα της Ψυχολόγου και το βιογραφικό σας στην ιστοσελίδα www.medylife.gr, παρακαλούμε εντός δύο ημερών να προσκομίσετε στον Σύλλογο Ελλήνων Ψυχολόγων, εάν έχετε, πτυχίο ΑΕΙ Ψυχολογίας και άδεια άσκησης επαγγέλματος Ψυχολόγου του Ελληνικού κράτους.

«Το επάγγελμα του Ψυχολόγου είναι νομοθετικά ρυθμισμένο στην Ελλάδα σύμφωνα με τους νόμου 991/79 και 2646/98 και ο οποιοσδήποτε κάνει χρήση του τίτλου δίχως να έχει τα απαραίτητα προσόντα διώκεται για αντιποίηση επαγγέλματος.

Η αντιποίηση του επαγγέλματος του Ψυχολόγου αποτελεί ποινικό αδίκημα και τιμωρείται από τον νόμο», καταλήγει ο ΣΕΨ.


Νεότερη Παλαιότερη