Γλυκά Νερά: Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζητά έρευνα για το ημερολόγιο της Καρολάιν


Την διενέργεια έρευνας για διαρροή στοιχείων της δικογραφίας και κυρίως του ημερολογίου παρήγγειλε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.

Ο κ. Πλιώτας ζητεί να διερευνηθούν αυτεπαγγέλτως διωκόμενες πράξεις -όπως η παραβίαση υπηρεσιακού ή δικαστικού απορρήτου- σχετικά με τη δημοσιοποίηση στοιχείων της δικογραφίας και σύμφωνα με πληροφορίες, κάνει λόγο για «εντόνως επικριτικά δημοσιεύματα για διαρροή-δημοσιοποίηση στοιχείων της ποινικής δικογραφίας (ημερολόγιο θύματος ΚΑΡΟΛΑΙΝ ΚΡΑΟΥΤΣ κ.λπ), για το φρικτό έγκλημα που διαπράχθηκε στα Γλυκά Νερά σε βάρος της ανωτέρω παθούσης», τα οποία έχουν κατακλύσει τα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα.

«Η δημοσιοποίηση αυτών εκλαμβάνεται ήδη και ευλόγως, ως ενέχουσα προσβολή της προσωπικότητας της ίδιας της παθούσης και μπορεί να θεωρηθεί ακόμη, ότι μπορεί να συμβάλλει στη δημιουργία ευνοϊκού κλίματος για τον κατηγορούμενο, κατά την εξέλιξη της ποινικής διαδικασίας» αναφέρει σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Πλιώτας και παραθέτει σχετικά δημοσιεύματα αλλά κυρίως την ανακοίνωση της Ένωσης Συντακτών σχετικά με την «τήρηση των κανόνων δεοντολογίας».

Πηγή

Νεότερη Παλαιότερη