Βίντεο: Ανθρωποκυνηγητό στη Φλόριντα για τους μακελάρηδες του Μαϊάμι


Ανθρωποκυνηγητό είναι σε εξέλιξη στη Φλόριντα για τρία άτομα που άνοιξαν πυρ εναντίον ενός πλήθους επισκεπτών σε συναυλία την Κυριακή, σκοτώνοντας τουλάχιστον δύο και τραυματίζοντας πάνω από 20.

Η επίθεση έλαβε χώρα νωρίς την Κυριακή, στην Χαϊαλία, πόλη βόρεια του Μαϊάμι. Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο με τους τρεις να βγαίνουν από ένα λευκό βαν, και η αμοιβή για τη σύλληψή τους έχει πάει στα 130.000 δολάρια.

Οι δράστες χρησιμοποίησαν τυφέκια και πιστόλια για να πυροβολήσουν «αδιακρίτως στο πλήθος» έξω από τον χώρο της συναυλίας, ανέφερε η αστυνομία.

Η επίθεση έλαβε χώρα μεταξύ των 00.00 και 01.00 (τοπική ώρα) στη Χαϊαλία, που βρίσκεται περίπου 20 χλμ από το Μαϊάμι. Μέχρι τώρα δεν έχουν γίνει συλλήψεις. Αξιωματούχοι λένε ότι το συμβάν ενδεχομένως να προέκυψε λόγω κάποιας αντιπαλότητας και να μην ήταν «τυχαίο».

«Αυτοί είναι εν ψυχρώ δολοφόνοι που πυροβόλησαν αδιακρίτως σε πλήθος και θα επιδιώξουμε να αποδοθεί δικαιοσύνη» είπε ο Αλφρέντο Ραμίρεζ, διευθυντής της αστυνομίας της κομητείας Μαϊάμι Ντέιντ.

«Αυτού του είδους η ένοπλη βία πρέπει να σταματήσει. Κάθε σαββατοκύριακο έχουμε τα ίδια. Αυτό είναι στοχευμένο. Σίγουρα δεν είναι τυχαίο» πρόσθεσε.

Οι τραυματίες που μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία ήταν 20-25. Τουλάχιστον τρεις ασθενείς είναι σε κρίσιμη κατάσταση, μετέδωσαν τοπικά ΜΜΕ. Τα θύματα ήταν ηλικιών 17-32.

Κάποια από τα άτομα που ήταν στο πλήθος ανταπέδωσαν πυρά, σύμφωνα με την αστυνομία. Στον χώρο βρέθηκαν πάνω από 100 κάλυκες.

Αμερικανικά ΜΜΕ μετέδωσαν πως το συμβάν έλαβε χώρα έξω από το El Mula Banquet Hall, που είχε ενοικιαστεί για μια συναυλία. Οι ύποπτοι τράπηκαν σε φυγή λίγο μετά την επίθεση.

Το Nissan Pathfinder που φέρονται να χρησιμοποίησαν οι ύποπτοι, για το οποίο αναφέρθηκε πως είχε κλαπεί στις 15 Μαΐου, βρέθηκε βυθισμένο σε κανάλι μερικά χιλιόμετρα από τον χώρο της επίθεσης.

Με πληροφορίες από BBC


Νεότερη Παλαιότερη