Τον «χαβά» της η Τουρκία - Ανοίγει την Αμμόχωστο κόντρα στις αποφάσεις του ΟΗΕ


Έτοιμο σχεδόν είναι το νέο κομμάτι της παραλίας της Χρυσής Ακτής που θα καταστεί προσβάσιμο για το κοινό, στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου.

Όπως μεταδίδει το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, που επισκέφθηκε την περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου, στην παραλία έχουν τοποθετηθεί ομπρέλες με κρεβατάκια θάλασσας και το συγκεκριμένο κομμάτι είναι έτοιμο να ανοίξει.

Πρόκειται για το κομμάτι που ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε επισκεφθεί στις 15 Νοεμβρίου του 2020 και έφαγε μαζί με το ζεύγος Τατάρ στο κιόσκι που ειδικά κατασκευάστηκε για εκείνη την επίσκεψη. Το κιόσκι βρίσκεται ακόμη εκεί. Στον διάδρομο που έχει κατασκευαστεί προς την παραλία έχουν φυτευτεί φοίνικες ενώ δεξιά κατασκευάστηκε και αναψυκτήριο – καντίνα που ακόμη δεν λειτουργεί.

Να σημειωθεί ότι ήδη τμήμα της παραλίας της Χρυσής Ακτής λειτουργεί από το 1975, όπως και 3 ξενοδοχεία μπροστά σε αυτή, μόνο για τα μέλη του τουρκικού κατοχικού στρατού. Η περιοχή εκείνη δεν είναι πλέον προσβάσιμη και δεν μπορούν πολίτες να περάσουν από εκεί, όπως το πρώτο διάστημα που η περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου άνοιξε, αρχές του περασμένου Οκτωβρίου.

Πλέον όσοι πηγαίνουν στο Βαρώσι, από την Λεωφόρο Κένεντι στρίβουν δεξιά στην οδό Λειβαδιών, αριστερά στην Μιαούλη και πάλι αριστερά στην Ρούμελης για να ξαναβγούν στην Λεωφόρο Κένεντι, πολύ κοντά πλέον στο σημείο της παραλίας της Χρυσής Ακτής που θα ανοίξει.

 newpost.gr


Νεότερη Παλαιότερη