Πανελλαδικές 2021, Νεοελληνική Γλώσσα: Το αύριο δεν είναι πια αδιαπέραστο πέπλο. Στον Σείριο


Πανελλήνιες 2021: Το θέμα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας - Έκθεση αφορούσε στις «δεξιότητες και εφόδια για το μέλλον», σύμφωνα με τον ANT1.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, οι υποψήφιοι κλήθηκαν να σχολιάσουν το κείμενο του Νίκου Γκάτσου, «Στον Σείριο υπάρχουνε παιδιά».

Στο Σείριο υπάρχουνε παιδιά             


Στο Σείριο υπάρχουνε παιδιά
ποτέ δε βάλαν έγνοια στην καρδιά
δεν είδανε πολέμους και θανάτους
και πάνω απ’ τη γαλάζια τους ποδιά
φοράν τις Κυριακές τα γιορτινά τους

 
Τις νύχτες που κοιτάν τον ουρανό
ένα άστρο σαν φτερό θαλασσινό
παράξενα παιδεύει το μυαλό τους
τους φαίνεται καράβι μακρινό
και πάνε και ρωτάν το δάσκαλό τους

Αυτή τους λέει παιδιά μου είναι η γη
του σύμπαντος αρρώστια και πληγή
εκεί τραγούδια λένε γράφουν στίχους
κι ακούραστοι του ονείρου κυνηγοί
κεντάνε με συνθήματα τους τοίχους

Με το θέμα της Έκθεσης και τις ασκήσεις της Νεοελληνικής Γλώσσας και της Λογοτεχνίας, καλούνται σήμερα να ριχτούν στη μάχη των πανελλήνιων 2021 100.000 μαθητές που θα διεκδικήσουν μία από τις 77.415 θέσεις στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η ώρα προσέλευσης έχει οριστεί στις 08:00 το πρωί, ενώ οι εξετάσεις αρχίζουν μισή ώρα αργότερα δηλαδή στις 08:30.

Σύμφωνα με πληροφορίες το θέμα έκθεσης που διαγωνίστηκαν σήμερα οι μαθητές έχει σχέση με το θέμα «Δεξιότητες και Εφόδια για το μέλλον»

Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος  στις πανελλήνιες είναι 3 ώρες, ενώ το υπουργείο Παιδείας αναμένεται να ανακοινώσει τα θέματα Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας λίγο μετά τις 10 π.μ. Αμέσως μετά το madata.gr όπως κάθε χρόνο τα τελευταία 15 χρλόνια θα δημοσιεύσουν τις προτεινόμενες απαντήσεις στο θέμα έκθεσης και τις ασκήσεις για την Νεοελληνική Γλώσσα που θα πέσουν στις φετινές πανελλήνιες εξετάσεις.

δείτε τα θέματα ΕΔΩ

 madata.gr


Νεότερη Παλαιότερη