Μητσοτάκης; 150 ευρώ με την πρώτη δόση εμβολίου στους νέους 18 - 25 και άλλα προνόμια


Ανοίγεται ένα παράθυρο ελευθερίας για τους νέους, καθώς με την πρώτη δόση θα αποκτούν μια προπληρωμένη κάρτα ύψους 150 ευρώ για ταξίδια, είσοδο σε σινεμά, θέατρα, μουσεία κλπ

Αυτό θα γίνεται αυτόματα μέσω του ΑΜΚΑ τους. Πρόκειται για μία οφειλή στη νεολαία, για ένα δώρο ευγνωμοσύνης, για ένα ευχαριστώ για την υπομονή και επιμονή τους. Ταυτόχρονα αποτελεί και ένα κίνητρο για να εμβολιαστούν ειδικά οι νέοι. Όσο θα θωρακίζονται τόσο η μετάδοση του ιού θα περιορίζεται

Τα προνόμια και τις διευκολύνσεις για τους εμβολιασμένους πολίτες ανακοινώνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το Mέγαρο Μαξίμου.

Προπληρωμένη κάρτα 150 ευρώ με την πρώτη δόση

Η ζωή επιστρέφει στους κανονικούς ρυθμούς είπε ο πρωθυπουργός στην εισαγωγική του ομιλία. O Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι η χώρα φαίνεται να κερδίζει τη μάχη με τον κορονοϊό ενώ ανέφερε ότι όλο αυτό το διάστημα η κυβέρνηση στήριξε πρώτα από όλα το σύστημα υγείας, αλλά και τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι ήρθε η ώρα να δοθεί επιβράβευση στους πολίτες, ιδίως στους νέους, για ένα νέο παράθυρο ελευθερίας.

Έτσι όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, με την πρώτη δόση εμβολίων στους νέους 18 - 25 ετών, θα δίνεται προπληρωμένη κάρτα 150 ευρώ.

Στην παρουσίαση μετέχουν επίσης η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, ο Υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Σύγχρονου Πολιτισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης και ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιος για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Άκης Σκέρτσος.

Οι ανακοινώσεις ξεκίνησαν με τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ, Άκη Σκέρτσο.

Ο κ. Σκέρτσος ξεκίνησε την τοποθέτησή του κάνοντας αναφορά στην εμβολιαστική διαδικασία στην Ελλάδα κάνοντας λόγο για καθολικότητα της πρόσβασης στον εμβολιασμό σημειώνοντας πως στην Ελλάδα εμβολιάζει 100.000 πολίτες κάθε μέρα. Όπως είπε περίπου το 48% του πληθυσμού θα έχει εμβολιαστεί πλήρως έως τέλος Ιουλίου.

Παράλληλα σημείωσε πως η στρατηγική στον εμβολιασμό αναπροσαρμόζεται για να επιτευχθεί το τείχος ανοσίας.


Νεότερη Παλαιότερη