Απεργούν στις 10 Ιουνίου μετρό, ηλεκτρικό, τραμ και τρένα - Ταλαιπωρία για το επιβατικό κοινό.


Στις 10 Ιουνίου οπλιστείτε με ιώβια υπομονή καθώς πέραν από τα λεωφορεία και τα ταξί όλα τα υπόλοιπα μέσα θα απεργούν.

Στις 10 Ιουνίου σύμφωνα με ανακοίνωση της ΣΤΑ.ΣΥ εκτός από τα λεωφορεία που θα είναι στη διάθεση του επιβατικού κοινού, δεν θα λειτουργήσουν μετρό, ηλεκτρικό, τραμ και τρένα. Συγκεκριμένα τα λεωφορεία θα κυκλοφορούν μεταξύ 9:00 και 21:00 ενώ αναμένεται να είναι ιδιαίτερα δύσκολες και χρονοβόρες οι μετακινήσεις καθώς όσοι πάνε στις δουλειές τους θα χρειαστούν αυτοκίνητο.

Η ΣΤΑ.ΣΥ σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει: «Τα Σωματεία Εργαζομένων ΣΤΑ.ΣΥ, ενώνοντας τη φωνή τους και τις δυνάμεις τους με όλους τους εργαζόμενους και τα Συνδικάτα, συμμετέχουν στην πανελλαδική 24ωρη απεργία στις 10 Ιουνίου 2021, και καλούν την κυβέρνηση να αποσύρει το αντεργατικό- αντισυνδικαλιστικό νομοσχέδιο, που οδηγεί στην καταστρατήγηση του 8ωρου, στην υπονόμευση του θεσμού των Συλλογικών Συμβάσεων και στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης, της ίδιας της απεργίας».

Στη συνέχεια η ΣΤΑ.ΣΥ εξηγεί πως απεργεί καθώς είναι κάθετα αντίθετη: «Στην κατάργηση του 8ώρου. Στις ατομικές συμβάσεις εργασίας. Στην κατάργηση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας. Στην αποδυνάμωση της απεργίας. Στην κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων. Στην κατάργηση του ν.1264 και στην επίθεση στα συνδικάτα. Τέλος, υπογραμμίζει ότι "το νομοσχέδιο αυτό επιχειρεί να δώσει ένα νέο συντριπτικό χτύπημα στα εναπομείναντα εργατικά δικαιώματα, που όλα τα τελευταία χρόνια της κρίσης βρίσκονται στο στόχαστρο των πολιτικών όλων των κυβερνήσεων και της εργοδοσίας».

sputniknews.gr


Νεότερη Παλαιότερη