«Βούλιαξαν» οι παραλίες της Αττικής – Το κύμα ζέστης οδήγησε τους Αθηναίους για μπάνιο (φωτογραφίες)


Καλοκαίρι θυμίζει ο καιρός σε όλη τη χώρα με υψηλές θερμοκρασίες, ασυνήθιστες για την εποχή. Παρά το γεγονός ότι άνοιξε η εστίαση, πολλοί ήταν οι κάτοικοι της Αθήνας που επέλεξαν αντί να πιουν τον καφέ τους, να πάνε στις παραλίες και να δροσιστούν.

Παρά το γεγονός ότι τα νερά είναι κρύα λόγω εποχής, πολλοί δεν πτοήθηκαν και άρχισαν τις… βουτιές, όπως θα δείτε από τις φωτογραφίες του Intime από την παραλία της Γλυφάδας.

Γέμισαν οι… παραλίες στην Κρήτη

Στα… ύψη βρίσκονται και σήμερα οι θερμοκρασίες στην Κρήτη καθώς ο υδράργυρος σε αρκετές περιοχές έχει ξεπεράσει τους 35 βαθμούς Κελσίου.

Οι παραλίες είναι άκρως δελεαστικές με τους Ηρακλειώτες να σπεύδουν στις κοντινότερες για… ανάσα δροσιάς.

Λίγο μετά τις 11 το πρωί οικογένειες με παιδιά, ζευγάρια αλλά και νέοι άνθρωποι κατέκλυσαν για μία ακόμα ημέρα τις θάλασσες.

Πήραν τις ομπρέλες τους, τις καρέκλες θαλάσσης, φόρεσαν το μαγιό τους και έστειλαν μήνυμα τον κωδικό 6 στο 13033 για να πάνε στην παραλία και να απολαύσουν μία βουτιά, σύμφωνα με το cretapost.gr.

Έως και 13,5 βαθμούς Κελσίου πάνω από τα κανονικά η θερμοκρασία

Την Κυριακή του Πάσχα οι θερμοκρασίες ήταν από 7 έως 13,5 βαθμούς Κελσίου πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, σε πολλές περιοχές της χώρας, με αποτέλεσμα να σημειωθούν πολλά κατά τόπους νέα θερμοκρασιακά ρεκόρ για το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου. 

Ενδεικτικό του πόσο υψηλές ήταν οι μέγιστες θερμοκρασίες χθες, είναι οι μεγάλες αποκλίσεις των μεγίστων θερμοκρασιών, σε σχέση με τις μέσες μέγιστες τιμές τους στο πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου κατά τη δεκαετία 2010-2019, με βάση επιλεγμένους μετεωρολογικούς σταθμού του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr. 

Η απόκλιση των μεγίστων θερμοκρασιών σε αρκετά σημεία ξεπέρασε τους 7-9 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Κρήτη, όπου η ζέστη ήταν πρωτοφανής γι' αυτή την περίοδο του έτους, οι μέγιστες θερμοκρασίες ήταν έως και 13,5 βαθμούς Κελσίου υψηλότερες από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

 newpost.grΝεότερη Παλαιότερη