«Ντου» οπαδών του Ολυμπιακού στην Ακρόπολη – Ήθελαν να απλώσουν πανό στον Ιερό Βράχο


Πάνω από 500 οπαδοί του Ολυμπιακού βρέθηκαν στην Ακρόπολη το απόγευμα της Τετάρτης (12.05) απαιτώντας να αναρτήσουν πανό όπως είχε συμβεί με οπαδούς του Παναθηναϊκού το 2016.

Ένταση το απόγευμα της Τετάρτης (12.05) στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού, περίπου 500 οπαδοί του Ολυμπιακού βρέθηκαν στο σημείο και θέλησαν να αναρτήσουν πανό της ομάδας τους. Μάλιστα, στις προσπάθειες των φυλάκων να τους αποτρέψουν, απαντούσαν πως ήθελαν να κάνουν το ίδιο που είχε συμβεί με τους οπαδούς του Παναθηναϊκού το 2016 όταν κι εκείνοι είχαν βρεθεί στον Ιερό Βράχο και είχαν αναρτήσει σχετικά πανό, καθώς οι «πράσινοι» είναι και η κατ’ εξοχήν ομάδα της Αθήνας.

Την ώρα, λοιπόν, που ο Ολυμπιακός ετοιμαζόταν για τον αγώνα των play off με τον ΠΑΟΚ όπου θα γίνει και η φιέστα – με εικονική κερκίδα λόγω πανδημίας – για το 46ο πρωτάθλημα της ομάδας, στην Ακρόπολη διαδραματίστηκε το εν λόγω περιστατικό. Αξίζει να σημειωθεί πως και έξω από το «Γεώργιος Καραϊσκάκης» υπήρξε μεγάλος συνωστισμός φίλων του Ολυμπιακού, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι βρέθηκαν εκεί πάνω από 1.000 άτομα.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού

«Σήμερα το απόγευμα, οπαδοί του Ολυμπιακού εισέβαλαν ξαφνικά στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης, αφού προπηλάκισαν τους αρχαιοφύλακες. Από την Αστυνομία εκτιμάται ότι ο αριθμός των οπαδών ήταν περίπου 500 άτομα.

Το φυλακτικό προσωπικό της Ακρόπολης αντέδρασε με ψυχραιμία. Κάλεσε την Αστυνομία και προσπάθησε να τους κρατήσει εκτός του χώρου, αλλά ο αριθμός των οπαδών ήταν συντριπτικά μεγαλύτερος. Οι οπαδοί του Ολυμπιακού ανέβηκαν στον Βράχο, και αφού κράτησαν για λίγα λεπτά πανώ της ομάδας τους, αποχώρησαν.

Όπως φώναζαν, απαίτησαν να κάνουν ό,τι είχαν κάνει και οπαδοί του Παναθηναϊκού, σε αντίστοιχο περιστατικό στις 25 Ιουνίου 2016. Το συμβάν διήρκεσε περίπου 15 λεπτά. Υπογραμμίζεται ότι δεν σημειώθηκε κανένας τραυματισμός και καμία φθορά σε μνημείο».


Πηγή

Νεότερη Παλαιότερη