Έξι νεκροί από εκτελέσεις, ληστείες και επιθέσεις σε έναν μήνα - Παρατηρητης η ΕΛ.ΑΣ


Δυο εκτελέσεις ατόμων σε Αθήνα και Ζάκυνθο, σε κοινή θέα μέρα μεσημέρι, δυο νεκροί ηλικιωμένοι μετά από ληστεία μέσα στα σπίτια τους στα Πατήσια και δυο νεκρά αδέρφια από επίθεση στη Μακρινίτσα του Πηλίου, είναι ο τραγικός απολογισμός θυμάτων σε διάστημα μόλις ενός μήνα. Η υπόθεση της δολοφονίας του Ντιμη Κορφιατη στη Ζάκυνθο από επαγγελματίες δολοφόνους,στις 7 Μαΐου,επανέφερε μνήμες απο την εκτέλεση του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, στις 9 Απριλίου έξω από το σπίτι του στον Άλιμο. Και στις δυο περιπτώσεις, οι δολοφόνοι έδρασαν με επαγγελματικό τρόπο και εκτέλεσαν τα συμβόλαια θανάτου σε βάρος των θυμάτων του.

Οι δράστες δεν άφησαν κανέναν αξιοποιήσιμο για την ΕΛ. ΑΣ στοιχείο, με αποτέλεσμα οι έρευνες να γίνονται σε θολά νερά. Στην περίπτωση μάλιστα της Ζακύνθου, το θυμάτων φέρεται να είχε ενημερώσει ότι η ζωή του βρίσκεται σε κίνδυνο, ενώ είχε κατονομάσει 8 άτομα, ως ύποπτα για τη εκτέλεση της συζύγου του τον Ιούνιο του 2020. Εκ του αποτελέσματος, οι καταγγελίες του δεν αξιολογήθηκαν την στιγμή που έπρεπε, με αποτέλεσμα να πέσει νεκρός από Καλάσνικοφ. Τα δυο όπλα που χρησιμοποίησαν οι δράστες, όπως και το αυτοκίνητο βρέθηκαν καμένα. Οι αρχές έχουν στην κατοχή τους βιντεοληπτικο υλικό από την διαδρομή που ακολούθησαν, αλλά όχι και ξεκάθαρη εικόνα των δραστών. Κάτι αντίστοιχο ισχυει και για την εκτέλεση Καραϊβάζ. Οι αρχές έχουν βίντεο πριν και μετά την δολοφονία του δημοσιογράφου, αλλά δεν έχει καταστεί ακόμη δυνατός ο εντοπισμός των δραστών, ουτε καν ο εντοπισμός της μοτοσυκλέτας τους.

Άφαντοι παραμένουν και οι δράστες δυο περιπτώσεων ληστειών στα Πατήσια που επέφεραν τον θάνατο δυο ηλικιωμένων. Η πρώτη περίπτωση, αυτή στο σπίτι ενός 90χρονου στις 19 Απριλίου. Οι δράστες εισέβαλαν στο σπίτι του με σκοπό τη ληστεία, τον έδεσαν με τον άτυχο άνδρα να εντοπίζεται νεκρός ώρες αργότερα. Ακριβώς το ίδιο έγινε και στις 22 Απριλίου σε διαμέρισμα επί της Πατησίων, με θυμά έναν 76χρονο. Οι κακοποιοί έδρασαν με τον ίδιο τρόπο και το θύμα τους είχε τη ίδια μοίρα. Στο χρονικό διάστημα η κοινή γνώμη της χώρας βίωσε το σοκ από την διπλή ανθρωποκτονία των αδελφών στην Μακρινίτσα, από τον πρώην σύζυγο του ενός θύματος. Ο δράστης ηλικία 31 ετών, σκότωσε εν ψυχρώ με μαχαίρι στις 6 Απριλίου την 28χρονη πρώην σύζυγο του και τον 30χρονο αδερφό της που προσπάθησε να παρέμβει ενώ ο δράστης βρισκόταν σε αμόκ και κινήθηκε επιθετικά κατά της αδερφής του. Τα δεδομένα είναι αμείλικτα για και η ανασφάλεια των πολιτών αυξάνεται όσο η αστυνομία παραμένει παρατηρητής τέτοιων συμβάντων.

 newpost.gr


Νεότερη Παλαιότερη