Το Άγιο Φως έφτασε στην Ελλάδα..


Έφτασε το κυβερνητικό Αεροσκάφος με το Άγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα στην γη των Ελλήνων. Το Άγιο Φως το έφερε στην Ελλάδα ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου  Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Ραφαήλ Γρίβας και ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Κώστας Βλάσης.

Στο Διεθνές Αεροδρόμιο Ελευθερίου Βενιζέλου υποδέχτηκε το Άγιο Φως  και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος.

Ο Αρχιμ. π. Ραφαήλ Γρίβας ανέφερε μεταξύ άλλων: 

«Με αισθήματα χαράς και συγκινήσεως παρά τις αλλαγές και τις πρωτόγνωρες συνθήκες μεταφέραμε και φέτος το εκ του Παναγίου Ιερού Τάφου το Άγιο Φως» ενώ πρόσθεσε ότι μαζί με το Άγιο Φως φέρνει και τις ευχές του Πατριάρχου Ιεροσολύμων κ.κ. Θεοφίλου από τον τόπο που ετάφη και αναστήθη ο Ιησούς.

«Μεταφέροντας σήμερα το Άγιο Φως σας μεταφέρουμε και την ελπίδα και τη βεβαιότητα ότι μετά το Σταυρό ακολουθεί η Ανάσταση» τόνισε ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου και ευχαρίστησε την κυβέρνηση για τη μεταφορά του Αγίου Φωτός.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Κώστας Βλάσης σημείωσε μεταξύ άλλων: «Αισθάνομαι μεγάλη τιμή» και πρόσθεσε: «το φετινό Πάσχα κρύβει τη θαυματουργία μιας νίκης απέναντι στον ιό, βγαίνουμε από την πανδημία νικητές, συνεχίζουμε όμως να τηρούμε τα μέτρα» ενώ κατέληξε ευχόμενος: «Χριστός Ανέστη και εύχομαι  σε όλους υγεία».Νεότερη Παλαιότερη