Πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ ζήτησαν άρση στις πατέντες για τα εμβόλια – Πού έστειλαν επιστολές


Υπέρ της άρσης στις πατέντες για το εμβόλιο κορονοϊού τάχθηκαν πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ

Στο πλευρό όσων ζητούν άρση στις πατέντες των εμβολίων κορονοϊού τάχθηκαν πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ προκειμένου να βοηθηθούν οι φτωχές χώρες.

Το διάσημο ζευγάρι έστειλε, σύμφωνα με την Daily Mail, επιστολή στους διευθύνοντες συμβούλους των Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Johnson & Johnson και Norovax θέτοντας το θέμα της άρσης στις πατέντες.

Στόχος τους, όπως αναφέρουν στις επιστολές, να βοηθήσουν οι εταιρείες που παράγουν εμβόλια κορονοϊού ώστε να διασφαλιστεί η δίκαιη πρόσβαση όλων στα εμβόλια.

«Κάθε πιθανό μέτρο για την αύξηση της παγκόσμιας προσφοράς πρέπει να βρίσκεται στο τραπέζι, συμπεριλαμβανομένων της προσωρινής αναστολής της πνευματικής ιδιοκτησίας και της έκτακτης παγκόσμιας συνεργασίας δημόσιου-ιδιωτικού τομέα για την ευρύτερη μεταφορά τεχνολογίας και τεχνογνωσίας» αναφέρουν Χάρι και Μέγκαν και, μεταξύ άλλων, καταλήγουν:

«Καλούμε τον καθένα από εσάς να τερματίσετε την αντίθεσή σας σε αυτά τα μέτρα και να συνεργαστείτε με την παγκόσμια κοινότητα για την επίτευξη καθολικής πρόσβασης».


Νεότερη Παλαιότερη