Σε εγρήγορση η ΕΛ.ΑΣ για την επίσκεψη Τσαβούσογλου- «Δίχτυ» ασφαλείας σε Θράκη και Αθήνα


Σε εγρήγορση για την αποφυγή εντάσεων, επεισοδίων και συγκεντρώσεων ακραίων στοιχείων κατά την διάρκεια της παραμονής του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου βρίσκεται η Ελληνική Αστυνομία. Οι συσκέψεις των αξιωματικών του σώματος σε Αρχηγείο και Κομοτηνή είναι συνεχής, ενώ ενεργό ρόλο σε πληροφοριακό επίπεδο, θα αναλάβουν στελέχη της ΕΥΠ.

Μέχρι στιγμής δεν εχει γίνει γνωστό το πρόγραμμα που θα ακολουθήσει ο Τσαβούσογλου στην Κομοτηνή, καθώς πρόκειται για ιδιωτική επίσκεψη, με τους αστυνομικούς να μην έχουν καταφέρει να μάθουν το παραμικρό από μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας.

Το πιο πιθανό σενάριο θέλει την ΕΛ.ΑΣ να ακολουθεί κατά πόδας τον Τσαβούσογλου και να «αποστειρώνει» κάθε περιοχή που επισκέπτεται, απαγορεύοντας κάθε είδους συγκέντρωση για την αποφυγή επεισοδίων.

Στο δεύτερο σκέλος της επίσκεψης Τσαβούσογλου, όπου ο Τούρκος αξιωματούχος θα βρεθεί στην Αθήνα, τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα. Η ΕΛ.ΑΣ θα ακολουθήσει όλα τα μέτρα ασφαλείας που λαμβάνονται σε περίπτωση επισκέψεως ξένων αξιωματούχων, με ισχυρή αστυνομική παρουσία στους δρόμους γύρω από το ξενοδοχείο που θα καταλύσει ο Τσαβούσογλου και αύξηση της στατικής φύλαξης και των περιπολιών περιμετρικά της Τουρκικής πρεσβείας και σε επιχειρήσεις Τουρκικών συμφερόντων.

newpost.gr


Νεότερη Παλαιότερη