Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για τα στελέχη της ΕΜΑΚ- Θα αντικαθίστανται όσοι αρνούνται

Στην διαταγή, επισημαίνεται ότι  θα δοθεί χρονικό διάστημα για τον εμβολιασμό των στελεχών της ΕΜΑΚ, έως τις 11 Ιουνίου, και όσοι αρνηθούν να εμβολιαστούν θα αντικατασταθούν από εμβολιασμένους πυροσβέστες.

Υποχρεωτικός  καθίσταται ο εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού για τα στελέχη της ΕΜΑΚ σύμφωνα με εντολή του αρχηγού του πυροσβεστικού σώματος, αντιστρατήγου Στέφανου Κολοκούρη. Σε σχετική διαταγή με τίτλο «Εμβολιασμός υπαλλήλων που υπηρετούν στις ειδικές μονάδες αντιμετώπισης καταστροφών» με ημερομηνία 18 Μαΐου, ξεκαθαρίζεται πως στην ΕΜΑΚ θα υπηρετούν υποχρεωτικά μόνο όσοι υπάλληλοι έχουν προβεί στον σχετικό εμβολιασμό.

Μάλιστα έως την 21η Μαΐου, θα πρέπει οι διοικητές των 8 ομάδων ΕΜΑΚ, που αποτελούνται συνολικά από 400 άτομα, να ενημερώσουν το αρχηγείο της πυροσβεστικής πόσοι υπάλληλοι  εμβολιάστηκαν, πόσοι θα εμβολιαστούν και πότε και πόσοι αρνούνται τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού.

Στην διαταγή, επισημαίνεται ότι  θα δοθεί χρονικό διάστημα για τον εμβολιασμό των στελεχών της ΕΜΑΚ, έως τις 11 Ιουνίου, και όσοι αρνηθούν να εμβολιαστούν θα αντικατασταθούν από εμβολιασμένους πυροσβέστες.

Ουσιαστικά είναι η πρώτη δημόσια υπηρεσία στην οποία επιβάλλεται ο υποχρεωτικός εμβολιασμός των στελεχών της κατά της covid. Θα πρέπει να σημειωθεί πάντως πως τα στελέχη της ΕΜΑΚ εμβολιάζονται κατά διαφόρων ασθενειών καθώς καλούνται να μεταβούν ανά πάσα ώρα και στιγμή σε χώρες με ασθένειες που δεν υπάρχουν στην Ελλάδα και θα πρέπει να είναι ασφαλείς, ειδικά σε εποχή πανδημίας, τόσο για τους ίδιους, όσο και για το σύνολο των ομάδων που υπηρετούν.

 newpost.gr


Νεότερη Παλαιότερη