Μένιος Φουρθιώτης: Το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε αίτηση αναστολής για τα μέτρα ασφαλείας

Απορριπτική ήταν η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας στην αίτηση αναστολής που υπεβαλε ο Μένιος Φουρθιώτης

Την ώρα που ο Μενιος Φουρθιώτης αναμένεται να περάσει το κατώφλι του εισαγγελέα για την επίθεση στο σπίτι του, την οποία φέρεται να έστησε ο ίδιος, το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε την αίτηση αναστολής της πράξης του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. που μείωσε ορισμένα μέτρα ασφαλείας τα οποία είχαν αποφασιστεί και διατεθεί για την προστασία του, και την οποία είχε υποβάλλει προ ημερών.

Σημειώνεται, ότι με την προσβαλλόμενη από 31.3.2021 πράξη του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. έπαυσε η προσωπική φρούρησή του Μένιου Φουρθιώτη (4 αστυνομικοί, συνοδευτική μοτοσυκλέτα με αστυνομικό και υπηρεσιακό αυτοκίνητο) και η φρούρηση της κατοικίας του, ενώ παρέμεινε η φρούρηση των χώρων εργασίας του.

Το Δ΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας με την υπ΄ αριθμ. 90/2021 απόφαση της Επιτροπής Αναστολών, απέρριψε το αίτημα του παρουσιαστή με το σκεπτικό ότι η βλάβη την οποία επικαλείται ότι θα υποστεί «δεν δικαιολογεί την χορήγηση της αιτούμενης αναστολής, η οποία πρέπει, ως εκ τούτου, να απορριφθεί».

Ο Μένιος Φουρθιώτης στην αίτηση αναστολής υποστήριζε ότι από την επίμαχη πράξη του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή και σωματική ακεραιότητά του, ενώ έχει δεχθεί σειρά επιθέσεων κάτι που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι αυτές θα συνεχιστούν, και θα μπορούσαν να προκαλέσουν άμεσο κίνδυνο βαριάς σωματικής βλάβης του, ακόμη και τον θάνατό του.

Επικαλέστηκε, μάλιστα, ανεπανόρθωτη βλάβη της υγείας του λόγω των αλλεπάλληλων απειλών κατά της ζωής του.

Οι σύμβουλοι Επικρατείας επισημαίνουν ότι μετά τον περιορισμό των μέτρων ασφαλείας, ο Μένιος Φουρθιώτης δεν έχει επικαλεστεί νέα περιστατικά από τα οποία να προκύπτει κίνδυνος για την ασφάλεια της ζωής του και κατά συνέπεια έκριναν ότι η βλάβη την οποία επικαλείται ότι θα υποστεί από την προσβαλλόμενη πράξη του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. «δεν δικαιολογεί την χορήγηση της αιτούμενης αναστολής».

Πηγή

Νεότερη Παλαιότερη