Δήμαρχος Παύλου Μελά: Αλλοπρόσαλλη επιλογή το κλείσιμο του λιανεμπορίου στη Θεσσαλονίκη

Για άτυχη διαχείριση του θέματος του λιανεμπορίου στην Θεσσαλονίκη κάνει λόγο ο δήμαρχος Παύλου Μελά

Έκτακτη ανακοίνωση εξέδωσε ο Δήμος Παύλου Μελά της Θεσσαλονίκης, ο Δήμαρχος και οι επικεφαλής τεσσάρων δημοτικών παρατάξεων, μετά την απόφαση της Πολιτείας, για την εξαίρεση της πόλης από το άνοιγμα του λιανεμπορίου.

Συγκεκριμένα αναφέρεται:

Η απόφαση για αναστολή της επαναλειτουργίας του λιανεμπορίου στη Θεσσαλονίκη που είχε προγραμματιστεί για τη Δευτέρα 5 Απριλίου, δεν αποτελεί απλά ένα επικοινωνιακό λάθος, μία ατυχή διαχείριση του θέματος και αποτέλεσμα διαφωνίας κυβέρνησης και ειδικών της Επιτροπής.

Πρόκειται για μία αλλοπρόσαλλη, τραγική επιλογή που υποδαυλίζει την εθνική προσπάθεια να βάλουμε όλοι μαζί, ενωμένοι, πλάτη στην πανδημία και να γίνουμε ασπίδα για την προστασία της ανθρώπινης ζωής. Είναι απολύτως δικαιολογημένες οι αντιδράσεις, όχι μόνο των τοπικών εμπόρων που πλήττονται από αυτήν την απόφαση αλλά και συνολικά της κοινωνίας που δείχνει να εκπλήσσεται, να απορεί και φυσικά να αγωνιά με παλινωδίες, οι οποίες «πληγώνουν» την εικόνα υπευθυνότητας και αξιοπιστίας των αρμοδίων.

Ως Τοπική Αυτοδιοίκηση ενισχύσαμε με όλες μας τις δυνάμεις τον αγώνα της Πολιτείας να αντιμετωπίσει την παγκόσμια υγειονομική, οικονομική και κοινωνική κρίση. Στεκόμαστε όμως με κριτική διάθεση απέναντι σε χειρισμούς επικίνδυνους και καλούμε τους κυβερνητικούς βουλευτές να πάρουν ξεκάθαρη θέση κατά της σημερινής απόφασης και να πιέσουν, ώστε να αναθεωρηθεί η εξαίρεση της Θεσσαλονίκης από το άνοιγμα της αγοράς”.

Δημήτριος Δεμουρτζίδης – Δήμαρχος, Γεώργιος Λίλτσης «Ανατροπή», Αναστασία Φραγκοπούλου «Πόλη μπροστά – Προοδευτική Συμμαχία για τον Δήμο Παύλου Μελά», Δημήτριος Δεληγιάννης «Αλλάζω την πόλη μου», Αριστείδης Ιακωβίδης «Ανανεωτική Κίνηση Πολιτών Δήμου Παύλου Μελά».

Πηγή


Νεότερη Παλαιότερη