Χανιά: Σε καραντίνα μια οικογένεια με το «έτσι θέλω» μετά το ψευδώς… θετικό τεστ

«Γολγοθάς» για μια οικογένεια στα Χανιά

Απίθανα πράγματα συμβαίνουν σε μία ολόκληρη οικογένεια στα Χανιά, που βρίσκεται σε καραντίνα με το «έτσι θέλω» από την Πολιτική Προστασία. Πρόκειται για την οικογένεια ενός μαθητή, το τεστ του οποίου, αποδείχθηκε ψευδώς θετικό, καθώς ακολούθησαν τόσο μοριακά τεστ, όσο και rapid, όλα αρνητικά, τόσο του ιδίου, όσο και στους γονείς και στην αδελφή του.

Ωστόσο, η οικογένεια περνάει έναν πραγματικό «Γολγοθά» παραμονές του Πάσχα, καθώς η Πολιτική Προστασία τους κρατάει σε καραντίνα, χωρίς, όπως φαίνεται να υπολογίζει τι ακολούθησε του πρώτου τεστ του παιδιού.

Τα ερωτήματα βεβαίως είναι πολλά και όπως είναι εύλογο έχουν φέρει στα όριά του τον πατέρα του μαθητή της Γ’ Λυκείου, υποψηφίου των πανελλαδικών και μάλιστα με την υποχρέωση να δώσει και αγωνίσματα, οπότε απαιτείται να κάνει προπονήσεις.

Αντί αυτών, το παιδί παίρνει απουσίες στο σχολείο για να «δικαιολογηθεί» ότι είναι σε καραντίνα, δεν προπονείται, ενώ και οι δικοί του είναι… «έγκλειστοι» της Πολιτικής Προστασίας!

Ο πατέρας μιλώντας στο Parakritika.gr ξεκαθάρισε ότι θα κατατεθεί αγωγή εναντίον της Πολιτικής Προστασίας που δεν δέχεται τα αποτελέσματα των υπόλοιπων τεστ που ακολούθησαν του πρώτου.

«Έχω καταθέσει αίτημα να μου σταλούν τα αποτελέσματα όπως τα έχουν λάβει και αναμένω να τελειώσει η καραντίνα μας για να προχωρήσω σε περαιτέρω ενέργειες. Θα κατατεθεί αγωγή και εναντίον της Πολιτικής Προστασίας και εναντίον εκείνου που υπέγραψε τη διοικητική πράξη για να μπούμε σε καραντίνα», επισημαίνει.

Μάλιστα, η οικογένεια επέδειξε κάτι παραπάνω από υπευθυνότητα και μόλις πήρε το αποτέλεσμα του πρώτο rapid test ακολούθησε μοριακό, τόσο στο παιδί όσο και στον πατέρα, ενώ επικοινώνησε και με τον ΕΟΔΥ για τα περαιτέρω.

Μάλιστα, ο ιατρός του ΕΟΔΥ, Στέφανος Ντουκάκης, ανέλαβε την περίπτωση της οικογένειας, προκειμένου να διενεργηθούν τα επόμενα τεστ, ώστε να επαληθευτεί ή όχι η θετικότητα του παιδιού.

«Είτε δεν έχουν περαστεί τα αρνητικά αποτελέσματα, είτε έχει γίνει κάποιο λάθος από πλευράς τους. Αποτέλεσμα; Κυκλοφορώ με κίνδυνο να φάω πρόστιμο, ο γιος μου δεν πάει σχολείο και κάνει απουσίες, η σύζυγος και η κόρη μου είναι κλειδωμένες στο σπίτι. Θα καταθέσω αγωγή και όπου πάει. Θέλω να υπάρχει δεδικασμένο και να απο δοθούν ευθύνες σε όποιον μας κρατάει κλειδωμένους μέσα», καταλήγει ο πατέρας.

Πηγή

Νεότερη Παλαιότερη