Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε Αμερικανούς: Μην ταξιδεύετε στην Τουρκία, κινδυνεύετε να συλληφθείτε ανά πάσα στιγμή

Τις ρωγμές που έχουν δημιουργηθεί στις σχέσεις ανάμεσα σε Ηνωμένες Πολιτείες και Τουρκία έρχεται να επιβεβαιώσει ταξιδιωτική οδηγία που δημοσιεύθηκε επίσημα στην ιστοσελίδα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και καλεί τους Αμερικανούς πολίτες να μην ταξιδεύουν στη γειτονική χώρα της Ελλάδας.

Σύμφωνα με την οδηγία του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, οι λόγοι όπου οι ΗΠΑ καλούν τους πολίτες να μην ταξιδεύουν στην Τουρκία είναι τρεις. Ο πρώτος, όπως και για αρκετές άλλες χώρες, αφορά την πανδημία του κορωνοϊού, καθώς οι Αμερικανοί κρίνουν ότι λόγω του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου στην Τουρκία υπάρχει μεγάλος κίνδυνος μόλυνσης.

Ακόμα ένας λόγος που αναφέρει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, αφορά στις επαρχίες που βρίσκονται κοντά στα σύνορα με τη Συρία, στις οποίες υπάρχει μεγάλη δραστηριότητα τρομοκρατικών ομάδων και ένοπλων συλλογικοτήτων που καθιστούν πολύ επικίνδυνη την παρουσία Αμερικανών πολιτών.

Ο βασικότερος όμως λόγος τον οποίο επικαλείται με κάθε επισημότητα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δείχνει ξεκάθαρα ότι οι σχέσεις των δύο χωρών βρίσκονται σε κακή κατάσταση.

Συγκεκριμένα, το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών προειδοποιεί τους Αμερικανούς πολίτες ότι στην Τουρκία έχουν συλληφθεί δεκάδες χιλιάδες άτομα με την κατηγορία πως ανήκουν σε τρομοκρατικές ομάδες και με στοιχεία που παραπέμπουν μόνο σε πολιτική σκοπιμότητα.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ αναφέρει επίσης ότι μεταξύ των ατόμων αυτών, έχουν συλληφθεί και Αμερικανοί πολίτες οι οποίοι κρατούνται χωρίς να έχουν το δικαίωμα να επιστρέψουν στις ΗΠΑ. Γι’ αυτούς τους λόγους οι Αμερικανοί πολίτες κινδυνεύουν να συλληφθούν ανά πάσα στιγμή.

Δείτε την ταξιδιωτική οδηγία όπως δημοσιεύθηκε στη σελίδα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ:

newpost.gr


Νεότερη Παλαιότερη