Τσίπρας: Κύριο χαρακτηριστικό της στάσης Μητσοτάκη η ανεμελιά - Να ανοίξει η αγορά, δεν πάει άλλο

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, σχετικά με τη διαχείριση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, καταλογίζοντας σοβαρές ευθύνες και κατηγορώντας τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για «ανεμελιά».

Στη συνέντευξή του στον δημοσιογράφο Γιώργο Παπαδάκη και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ο κ. Τσίπρας σημείωσε πως «βρισκόμαστε στις πιο άσχημες επιδόσεις της πανδημίας» και τόνισε ότι «δεν έχει βγει μια φορά ο πρωθυπουργός ή υπουργοί να πουν ότι δεν πάμε καλά. Όταν διαπιστώναμε ότι όλα πήγαιναν καλά στηρίζαμε το έργο της κυβέρνησης. Σε έξι μήνες είχαμε 10.000 νεκρούς, ενώ είχαμε το πιο μακροχρόνιο και αναποτελεσματικό lockdown στην Ευρώπη, κάτι δεν πάει καλά».

Στη συνέχεια, είπε ότι «τους επιστήμονες τους έχει αμφισβητήσει ο τρόπος που τους έχει εργαλειοποιήσει η κυβέρνηση« και χαρακτήρισε «υποτιμητικό να θεσπίζεται το ακαταδίωκτο για τους επιστήμονες. Οι γιατροί και οι νοσηλευτές που δίνουν τη μάχη δεν έχουν ακαταδίωκτο».

«Η αντιπολίτευση στάθηκε στο ύψος των ευθυνών της. Αλλά τις αποφάσεις τις παίρνει η κυβέρνηση, όχι η αντιπολίτευση. Μπήκαμε στο lockdown με 1.000 νεκρούς και βγαίνουμε με 10.000» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ καταλόγισε «σοβαρές ευθύνες» στην κυβέρνηση, όσον αφορά στον σχεδιασμό και στον τρόπο που αντιμετωπίστηκε η πανδημία και πρόσθεσε πως «η λογική του lockdown είναι η εύκολη λύση, το δύσκολο είναι να βρεις να κάνεις έυκολες παρεμβασει γι ανμ ην διαλύσεις την οικονομία. Ας σταματήσουμε να στοποιούμε μία γενιά. Είναι μία γενιά που θα περάσει δύσκολα».

Σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα, «πρέπει να καταργηθεί το SMS, δεν συμβαίνει πουθενά στην Ευρώπη. Πρέπει να ανοίξουμε, γιατί δεν πάει άλλο», ενώ υπογράμμισε ότι «δεν έχουμε ξεμπερδέψει ακόμα με την πανδημία».

Αναφερόμενος στους εμβολιασμούς και τη συζήτηση γύρω από τις παρενέργειες των εμβολίων, σημείωσε ότι «δυστυχώς, δεν είχαμε την επάρκεια των εμβολίων, ώστε να εμβολιαστεί γρήγορα ο κόσμος. Όλα τα εμβόλια έχουν κάποιες παρενέργειες. Η πιθανότητα να κολλήσεις κορωνοϊό είναι περισσότερες από τις τυχόν παρενέργειες του εμβολίου». Σύμφωνα με τον ίδιο θα έπρεπε να «είχαμε σήμερα, όπως άλλες χώρες, τα μονοκλωνικά αντισώματα που αν δοθούν εγκαίρως σε ανθρώπους με βαριά εικόνα σώζουν ζωές. Δεν μπορεί να δίνεις αυτά τα φάρμακα στους VIP ασθενείς και να τα στερείς από τους υπόλοιπους πολίτες». 

«Η ανεμελιά ήταν κύριο στοιχείο της στάσης του κ. Μητσοτάκη από την αρχή της πανδημίας έως σήμερα» είπε σε άλλο σημείο και συπλήρωσε: «Βιώνουμε μια τραγωδία δίχως τέλος και το κρισιμότερο είναι να μην συνηθίσουμε στην απώλεια της ανθρώπινης ζωής. Να μην ξεχάσουμε τους ανθρώπους της πρώτης γραμμής που δίνουν αυτή τη μάχη με αυταπάρνηση». 

«Τις δυνατότητες που είχε η κυβέρνηση Μητσοτάκη, δεν τις είχε καμία άλλη κυβέρνηση» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχολιάζοντας τη σύλληψη του παρουσιαστή Μένιου Φουρθιώτη, είπε: «Είναι σοβαρό θέμα. Είδαμε διάφορες καταγγελίες, είχαμε και έναν δημοσιογράφο νεκρό. Δεν γίνεται να συμβαίνουν αυτά σε μια σοβαρή πολιτεία. Για ποιο λόγο αυτός ο άνθρωπος είχε μισό αστυνομικό τμήμα να τον φυλάει; Ποιος πήρε αυτή την απόφαση; Εκφράζω την ανησυχία μου γι΄αυτά που συμβαίνουν».

newpost.gr


Νεότερη Παλαιότερη