Δολοφονία Καραϊβάζ: Τι βρίσκεται στο στόχαστρο της ΕΛ.ΑΣ – Η εικόνα της μυστηριώδους γυναίκας

Στο στόχαστρο της αστυνομίας βρίσκεται ο εντοπισμός της μηχανής, αλλά και τα πιθανά λάθη που έκαναν οι δράστες της άγριας δολοφονίας του Γιώργου Καραιβάζ.

 Οι αστυνομικοί του Tμήματος Διώξης Εγκλημάτων Κατά Ζωής φαίνεται να έχουν σχηματίσει από το υλικό που έχουν συλλέξει, τουλάχιστον το δρομολόγιο της διαφυγής των δραστών, ενώ έχουν επεκτείνει την ακτίνα συλλογής του υλικού αυτού σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν ακάλυπτους τους δύο δράστες της δολοφονικής ενέδρας.

Ακόμα και από το υλικό που εμφανίστηκε χτες φαίνεται να έχουν εξάγει κάποια συμπεράσματα. Πρόκειται για βίντεο που είναι 3-4 λεπτά λίγο πριν την δολοφονία. Οι δράστες φαίνονται να κινούνται περιμετρικά του σημείου που είχαν προσχεδιάσει προκειμένου να σκοτώσουν τον γνωστό δημοσιογράφο. Από το συγκεκριμένο οπτικό υλικό διαπιστώνουν επίσης ότι ο συνεπιβάτης- δολοφόνος φαίνεται να έχει ανάμεσα στα πόδια του το όπλο με τον σιγαστήρα που χρησιμοποίησε ακριβώς πίσω από τον οδηγό. 

Οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν να υπάρχει κάποιος συνεργός που να ενημέρωσε τους δράστες για την ώρα αναχώρησης του Γιώργου Καραιβάζ από τον τηλεοπτικό σταθμό που εργαζόταν. 

Δεν αποκλείεται βέβαια να κινήθηκαν και μόνοι τους καθώς κατόπιν παρακολούθησης μπορεί να είχαν βγάλει τον χρόνο της διαδρομής μέχρι το σπίτι του ή να είχαν κάνει και δοκιμές δολοφονίας και απόπειρες εξόντωσης του δημοσιογράφου τις προηγούμενες ημέρες γι αυτό οι αστυνομικοί ψάχνουν οπτικο υλικό ακόμα και 10 ημέρες πίσω. Επιπλέον, αναζητούνται ξενοδοχεία διαμονής, airbnb, αφίξεις – αναχωρήσεις και εισόδους- εξόδους από την Ελλάδα.

Σημειώνεται πως η δολοφονία του Καραιβαζ παρουσιάζει κάποια κοινά χαρακτηριστικά με την δολοφονία που είχε συμβεί στο Πανόραμα της Βούλας τον Οκτώβριο του 2018 με στόχο έναν επιχειρηματία, τον Γιάννη Μακρή, όπου συνελήφθηκαν οι δράστες, δύο αδέρφια από την Βουλγαρία και ένας ακόμη συνεργός τους. 

Έχουν σε εικόνα τη μυστηριώδη γυναίκα

Tην εικόνα της μυστηριώδους γυναίκας η οποία φαίνεται από τις κάμερες ασφαλείας να τηλεφωνεί για αρκετή ώρα, πριν φτάσει ο Γιώργος Καραϊβάζ στο σημείο όπου τον εκτέλεσαν οι δύο δράστες την Παρασκευή στον Άλιμο, έχουν στη διάθεσή τους οι αστυνομικές Αρχές. 
Όπως αποκαλύπτει το real.gr  από το υλικό που έχουν στη διάθεσή τους οι αστυνομικοί, φαίνεται ότι πρόκειται για μια γυναίκα που έχει, είτε σκούρα μαλλιά είτε  φοράει σκούφο καθώς το βίντεο βρίσκεται ακόμα στο στάδιο της επεξεργασίας.

Επίσης όπως διακρίνεται φοράει μεγάλα μαύρα γυαλιά ηλίου και χειρουργική μάσκα.

Από το βίντεο προκύπτει ότι η συγκεκριμένη γυναίκα μιλάει για παραπάνω από 4 λεπτά στο κινητό της και όταν το κλείνει ξεκινούν οι δράστες προκειμένου να κατευθυνθούν στο σημείο της δολοφονίας Καραϊβάζ, στη συμβολή των οδών Άννινου και Μουλοπούλου. 

Στο πλαίσιο αυτό, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων εξετάζουν το αν επικοινωνούσε με τους δύο εκτελεστές. 

Σύμφωνα με πληφορορίες του real.gr o αστυνομικοί δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο οι δράστες να είχαν αποπειραθεί κι άλλες φορές να δολοφονήσουν τον Καραϊβάζ, χωρίς, ωστόσο, να το καταφέρουν επειδή  συνήθως έβαζε το αυτοκίνητό του στην πυλωτή της οικίας του.

Την Παρασκευή, όμως, στην πυλωτή είχε παρκάρει το όχημά του ο γιος του αδικοχαμένου δημοσιογράφου...

 madata.grΝεότερη Παλαιότερη