Μέγκαν - Χάρι: Αυτό το μέλος της βασιλικής οικογένειας έκανε το ρατσιστικό σχόλιο

Σοκ προκάλεσε ο ισχυρισμός της Μέγκαν Μαρκλ στη συνέντευξή της στην Όπρα Γουίνφρεϊ ότι μέλος της βασιλικής οικογένειας έκανε ρατσιστικό σχόλιο για το χρώμα του δέρματος του γιου της, όταν ήταν έγκυος. Ο ισχυρισμός αυτός αναστάτωσε και τα Ανάκτορα ενώ το Παλάτι του Μπάκιγχαμ φαίνεται πως εξετάζει το ενδεχόμενο να διορίσει υπεύθυνο διαφορετικότητας, καθώς αναγνωρίζει ότι "πρέπει να γίνουν περισσότερα" για την αντιμετώπιση του ζητήματος.

Βέβαια, η "καυτή" δήλωση προκάλεσε κύμα εικασιών για το ποιο μέλος της βασιλικής οικογένειας θα μπορούσε να είχε κάνει το ρατσιστικό σχόλιο. Αρχικά ειπώθηκε ότι ήταν ο Δούκας του Εδιμβούργου, ο πρίγκιπας Φίλιππος, με τον Χάρι να υποστηρίζει ότι το σχόλιο αυτό δεν έγινε ούτε από τη γιαγιά του ούτε από τον παππού του με τις υποψίες να πέφτουν στα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας.

 Η Λαίδη Κόλιν Κάμπελ, που παντρεύτηκε και χώρισε με τον Λόρδο Κίλιν Ίβαρ Κάμπελ, τον νεότερο γιο του 11ου Δούκα του Άρτζιλ, υποστηρίζει ότι πηγή των Ανακτόρων της αποκάλυψε την ταυτότητα του μυστηριώδους μέλους της βασιλικής οικογένειας, που κατηγορείται ότι έκανε σχόλιο για τη φυλή της Μέγκαν ενόψει της γέννησης του Άρτσι, αλλά επιμένει ότι όλο το επεισόδιο αφορά μια παρεξήγηση.

Η Λαίδη C, όπως ονομάζεται, έχει γράψει αρκετά βιβλία για τη βασιλική οικογένεια, περιλαμβανομένου και ένα για τη Μέγκαν και τον Χάρι, μίλησε για το περιστατικό σε βίντεο στο κανάλι της στο YouTube. Σ' αυτό υποστηρίζει ότι πηγή της ανέφερε πως το πρόσωπο που δεν θέλησαν να κατονομάσουν ο Χάρι και η Μέγκαν είναι η πριγκίπισσα Άννα, η κόρη της βασίλισσας και θεία του πρίγκιπα Χάρι.

Ωστόσο, η Λαίδη C σπεύδει να επισημάνει πως πρόκειται για παρεξήγηση καθώς αυτό που ειπώθηκε στη συνέντευξη ήταν μία φράση από τη συζήτηση και υποστηρίζει πως η πηγή λέει ότι η ανησυχία της πριγκίπισσας Άννα δεν είχε να κάνει με το χρώμα του δέρματος της Μέγκαν αλλά με την αμερικανική κουλτούρα της.

Επικαλούμενη πηγή στον βασιλικό κύκλο, η Λαίδη C υποστηρίζει: "Δεν υπήρχε ανησυχία για το χρώμα της Μέγκαν, η πριγκίπισσα Άννα ανησυχούσε δικαίως ότι αν ο γάμος προχωρούσε και έρχονταν παιδιά, θα υπήρχαν τεράστια προβλήματα, όχι εξαιτίας του χρώματος της Μέγκαν, αλλά λόγω της αδυναμίας της Μέγκαν και της αποφασιστικότητάς της να παραμείνει ανήμπορη να εκτιμήσει τις πολιτισμικές διαφορές και να σεβαστεί πραγματικά τον θεσμό μέσα στον οποίο παντρεύτηκε και την οικογένεια μέσα στην οποία παντρεύτηκε".Νεότερη Παλαιότερη