Σύμφωνα με την 63χρονη, στις 31 Μαρτίου προσήλθε στο νοσοκομείο του Πύργου για να εμβολιαστεί με σκεύασμα της AstraZeneca. Τα πρώτα συμπτώματα εμφανίστηκαν από την πρώτη κιόλας μέρα, με τη γυναίκα να αισθάνεται ατονία, μούδιασμα στα χείλη και άλγος στα άκρα που την οδήγησε εκ νέου στο νοσοκομείο.
«Τι χρωστάω τώρα που είμαι σε αυτή την κατάσταση που εγώ δεν είχα πρόβλημα στη ζωή μου ποτέ» σημειώνει η γυναίκα η οποία μίλησε στο Mega. Η κόρη της 63χρονης ανέφερε ότι δεν ενημερώθηκε ο ΕΟΦ για το περιστατικό. «Η κυρία που ήτανε στο εμβολιαστικό κέντρο μου είπε ότι έπρεπε να γίνει κάποια κίτρινη κάρτα, και της λέω και γιατί δεν το κάνατε; Μου λέει “δεν μπορούμε να το κάνουμε εμείς, πρέπει ο πολίτης να το κάνει”. “Τι λέτε κυρία μου;” λέω, Εγώ μπήκα και διάβασα ο πολίτης έχει δικαίωμα να το κάνει, ο γιατρός έχει υποχρέωση να το κάνει» τόνισε.
Για τη στάση των γιατρών η κόρη της 63χρονης είπε πως «δύο πράγματα μπορώ να υποθέσω, ή ότι θέλανε να το αποκρύψουνε, ή ότι δεν ξέρουν να κάνουνε καλά τη δουλειά τους και δεν είναι σωστά εκπαιδευμένοι και ενημερωμένοι για το τι γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις».
zougla.gr