Μένιος Φουρθιώτης: Κατηγορείται για εγκληματική οργάνωση – Φέρεται να έδωσε €40.000 στους ποινικούς


Βαριές κατηγορίες, ανάμεσα στις οποίες και αυτή της εγκληματικής οργάνωσης, περιλαμβάνει η δικογραφία που σχηματίστηκε από την αστυνομία σε βάρος του Μένιου Φουρθιώτη

Βαριές κατηγορίες αντιμετωπίζει ο Μένιος Φουρθιώτης ύστερα από τη δικογραφία που σχημάτισε η Δίωξη Εκβιαστών σε βάρος του για την επίθεση στο σπίτι του στον Διόνυσο.

Σύμφωνα με πληροφορίες κατηγορείται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ηθική αυτουργία και συναυτουργία σε εκρήξεις και για ηθική αυτουργία με βάση το νόμο περί όπλων.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες η αστυνομία προσπάθησε να συλλέξει στοιχεία που δείχνουν ότι σχεδίασε την επίθεση που σημειώθηκε από ένοπλο στο σπίτι του στον Διόνυσο.

Κατά πληροφορίες πλήρωσε 40.000 ευρώ για δύο επιθέσεις.

Η πρώτη είχε γίνει με γκαζάκια και η δεύτερη με καλάσνικοφ.

Ο ίδιος ο Μένιος Φουρθιώτης σύμφωνα με αστυνομικές πηγές από την πρώτη στιγμή που βρέθηκε στη ΓΑΔΑ αρνείται τις κατηγορίες ενώ το ίδιο ισχύει και για τους δύο συγκατηγορουμένους που συνελήφθησαν χθες, Μεγάλη Τρίτη,

Οι αστυνομικοί εξακολουθούν να αναζητούν στοιχεία από τον προσωπικό υπολογιστή του Φουρθιώτη που να δείχνουν επαφή με τους δύο ποινικούς.

Σήμερα στον εισαγγελέα

Ο Μένιος Φουρθιώτης αναμένεται να οδηγηθεί μέσα στην ημέρα στον εισαγγελέα.

Μαζί του ενώπιον του εισαγγελέα θα οδηγηθούν άλλα τρία άτομα, που συνελήφθησαν μαζί του, στο πλαίσιο της έρευνας της Ασφάλειας Αττικής, για τις επιθέσεις στο σπίτι του στον Διόνυσο, αλλά και τους πυροβολισμούς εναντίον αστυνομικών της ΔΙΑΣ στη Νέα Ερυθραία, καθώς και τις καταγγελίες που ακολούθησαν από τον δημοσιογράφο και εκδότη του Documento Κώστα Βαξεβάνη.

Ο Μένιος Φουρθιώτης κατηγορείται για ηθική αυτουργία στις επιθέσεις που έγιναν στο σπίτι του, τόσο με καλάσνικοφ, όσο και με εκρηκτικό μηχανισμό στην γκαραζόπορτα, καθώς, όπως αναφέρουν έγκυρες αστυνομικές πηγές, φέρεται ότι τις είχε σκηνοθετήσει ο ίδιος, μετά την απομάκρυνση της αστυνομικής φρουράς του και είχε προσλάβει τους δύο από άλλους συλληφθέντες για να τις υλοποιήσουν.

Όπως προέκυψε, ωστόσο, από την αστυνομική έρευνα της Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής, οι ίδιοι πυροβόλησαν εναντίον αστυνομικών της Ομάδας ΔΙΑΣ, όταν επιχείρησαν να τους ελέγξουν στην Νέα Ερυθραία.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της βαλλιστικής έρευνας προέκυψε ότι το καλάσνικοφ που χρησιμοποιήθηκε είναι το ίδιο στη Νέα Ερυθραία και στο σπίτι του Φουρθιώτη.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο Φουρθιώτης γνώριζε τους δύο δράστες, οι οποίοι είναι άτομα με ποινικό παρελθόν στη νύχτα, στην περιοχή του Πειραιά και τους είχε χρησιμοποιήσει και στο παρελθόν ως σεκιούριτι, όπως ανέφεραν οι ίδιοι.

Ο τρίτος από τους συλληφθέντες, είναι ο αδελφός ενός εκ των δύο, ο οποίος φέρεται ότι τους βοήθησε να κρύψουν το δίκυκλο με το οποίο διέφυγαν μετά τους πυροβολισμούς εναντίον των αστυνομικών.

Η έρευνα συνεχίζεται σε ό,τι αφορά τις καταγγελίες του Κώστα Βαξεβάνη.

Τι «πρόδωσε» τον Μένιο Φουρθιώτη

Δακτυλικά αποτυπώματα, dna και τηλεφωνικές επικοινωνίες φαίνεται ότι είναι τα στοιχεία που οδήγησαν στις συλλήψεις του Μένιου Φουρθιώτη και των δύο ποινικών, οι οποίοι είχαν προσαχθεί από χθες στα γραφεία της Δίωξης Εκβιαστών στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Οι κάλυκες που βρέθηκαν στην επίθεση με στόχο αστυνομικούς στη Νέα Ερυθραία ταυτοποιήθηκαν με εκείνους που εντοπίστηκαν έξω από το σπίτι του Μένιου Φουρθιώτη στον Διόνυσο. Επίσης, πάνω στο σακίδιο που βρέθηκε στη Νέα Ερυθραία και ανήκε στους δύο δράστες εντοπίστηκε γενετικό υλικό και δακτυλικά αποτυπώματα.

Σημαντικό ρόλο έπαιξαν και οι επικοινωνίες των συλληφθέντων, καθώς μέσα από τη «σάρωση» των τηλεφώνων φαίνεται -κατά πληροφορίες- ότι προέκυψαν στοιχεία που δείχνουν σύνδεση του γνωστού παρουσιαστή με τους δύο ποινικούς, που είναι παλιοί γνώριμοι των Αρχών.

Οι ποινικοί

Παλιοί γνώριμοι της ΕΛ.ΑΣ. είναι οι δύο Έλληνες που οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ για τους πυροβολισμούς εναντίον αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στη Νέα Ερυθραία και τις βολές με στόχο το παλιό φυλάκιο της μονοκατοικίας όπου διαμένει ο Μένιος Φουρθιώτης στο Διόνυσο.

Πιο αναλυτικά, πρόκειται για άνδρα ηλικίας περίπου 43 ετών, το όνομα του οποίου συναντάται σε παλαιότερη -ογκώδη- δικογραφία της Δίωξης Εκβιαστών για προστασίες μαγαζιών. Σε βάρος του είχαν ασκηθεί διώξεις για σωρεία αδικημάτων όπως «εκβίαση κατ’ εξακολούθηση και κατά συναυτουργία» κ.ά.

Πηγή


Νεότερη Παλαιότερη