$type=grid$h=450$la=hide$a=hide$cm=hide$count=3$sn=0$rm=0$show=home

Κορωνοϊός: «Πόλεμος» στις εφημερίες των νοσοκομείων, ελάχιστα κενά κρεβάτια - Σε απόγνωση οι γιατροί

Πρωτόγνωρες συνθήκες, που θυμίζουν πόλεμο, διαδραματίζονται στα νοσοκομεία της Αττικής, τα οποία σε κάθε εφημερία βρίσκονται στα όρια της κατάρρευσης. Ενδεικτικό της δραματικής κατάστασης είναι ότι οι διασωληνωμένοι ασθενείς πλησιάζουν τους 700, ενώ οι εισαγωγές σε νοσοκομεία αυξάνονται με ραγδαίο ρυθμό. Μάλιστα, τη Δευτέρα η κυβέρνηση προχώρησε στην επιστράτευση 206 ιδιωτών γιατρών, προκειμένου να ριχτούν άμεσα στη «μάχη».

Τα στοιχεία που ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο ΕΟΔΥ δεν αφήνουν κανένα περιθώριο αισιοδοξίας για την ώρα, με το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό να είναι προετοιμασμένο για μεγαλύτερη πίεση τις επόμενες εβδομάδες. Τη Δευτέρα, λοιπόν, ανακοινώθηκαν 1.707 νέα κρούσματα κορωνοϊού και 69 θάνατοι, την ώρα που οι διασωληνωμένοι εκτοξεύτηκαν στους 681 και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία σε ένα 24ωρο ανήλθαν σε 394.

Οι ειδικοί δεν αναμένουν την κορύφωση του τρίτου επιδημικού κύματος πριν από το τέλος Μαρτίου, προδιαγράφοντας έναν δραματικό Απρίλιο για το σύστημα υγείας. Σύμφωνα με τα προγνωστικά μοντέλα, οι διασωληνωμένοι μέσα στο πρώτο 15νθήμερο του επόμενου μήνα μπορεί να αγγίξουν τους 1.000, με το μεγαλύτερο βάρος να πέφτει στην Αττική - αριθμός που προκαλεί τρόμο, θέτοντας ταυτόχρονα σε «κόκκινο συναγερμό» τις υγειονομικές αρχές.

«Ακόμα και εάν σήμερα, με ένα μαγικό ραβδάκι σταματούσαμε κάθε νέα μετάδοση του ιού στο λεκανοπέδιο, και πάλι το ΕΣΥ θα συνέχιζε να πιέζεται για τις επόμενες 2 με 4 εβδομάδες» είπε την περασμένη Παρασκευή, η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Ιατρικής Σχολής Αθηνών και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου.

Έσπασαν το «φράγμα» των 5.000 οι νοσηλείες στην Αττική

Οι νοσηλευόμενοι τη Δευτέρα έσπασαν το «φράγμα» των 5.000, για την ακρίβεια ο αριθμός τους μέχρι και χθες το βράδυ, ήταν 5.057. Πρόκειται για αριθμό που προκαλεί δέος, με δεδομένο ότι ακόμη και τη χειρότερη περίοδο του περασμένου Νοεμβρίου- Δεκεμβρίου οι νοσηλευόμενοι δεν είχαν υπερβεί τους 4.800 στα νοσοκομεία της χώρας.

Από τους νοσηλευόμενους οι 3.903 βρίσκονται σε απλές κλινικές covid και άλλοι 1.154 σε κλίνες Mονάδων (ΜΕΘ, ΜΑΦ, ΜΕΛ, θαλάμους αρνητικής πίεσης).

Την τεράστια επιδημιολογική επιβάρυνση στο λεκανοπέδιο μαρτυρούν όμως και τα στοιχεία για τις νοσηλείες. Χθες στα νοσοκομεία της 1ης και της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) νοσηλεύονταν 2.576 άνθρωποι, από τους οποίους οι 390 διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ αλλά κι εκτός αυτών. Από τις 576 εισαγωγές που έγιναν το περασμένο 24ωρο, το 58% έγιναν στην Αττική. Συνολικά 336 άνθρωποι με σοβαρή νόσο covid-19 χρειάστηκε να εισαχθούν για νοσηλεία.

«Γονατίζουν» τα νοσοκομεία της Αττικής

Τα νοσοκομεία της Αττικής ασφυκτιούν, λόγω της «εκτόξευσης» των εισαγωγών ασθενών με κορωνοϊό, αλλά και του αριθμού των διασωληνωμένων που αυξάνονται συνεχώς.Την ίδια ώρα, δεκάδες ασθενείς σε πολύ σοβαρή κατάσταση, νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, εκτός ΜΕΘ, σε κοινούς θαλάμους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τη Δευτέρα, το Θριάσιο σταμάτησε να δέχεται ασθενείς στο τμήμα επειγόντων περιστατικών. Τη δυσχερή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το Θριάσιο είχαν περιγράψει οι εργαζόμενοί του την προηγούμενη εβδομάδα στην αναφορά που κατέθεσαν στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κάνοντας λόγο για επικίνδυνες συνθήκες τόσο για τους ασθενείς όσο και για το προσωπικό

«Εφιαλτική η εφημερία για ακόμα μια φορά. Λειτουργούμε σε καθεστώς πολέμου» ανέφερε τη Δευτέρα στο MEGA, ο Γιώργος Φερεντίνος, καρδιολόγος στον «Ευαγγελισμό». Η κατάσταση που επικρατεί στο νοσηλευτικό ίδρυμα αποτυπώνεται σε μια φωτογραφία από την είσοδο κατά την εφημερία της Κυριακής, όπου  είχε σχηματιστεί ουρά από ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ που περίμεναν για να μεταφέρουν ασθενείς στο νοσοκομείο.


Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, κατήγγειλε τη Δευτέρα ότι «η κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής βρίσκεται πλέον εκτός ορίων», τονίζοντας ότι σε αρκετά νοσηλευτικά ιδρύματα υπάρχουν πλέον στους διαδρόμους ράντζα και με περιστατικά ασθενών που έχουν μολυνθεί από την Covid 19, ενώ την ίδια στιγμή ανέφερε ότι γίνεται επιλογή ασθενών για εισαγωγή στις ήδη γεμάτες ΜΕΘ.

Ο κ. Γιαννάκος περιέγραψε με μελανά χρώματα τα όσα συμβαίνουν και στο Δρομοκαΐτειο, όπου όπως λέει, «αφήνουν τους ψυχικά ασθενείς με κορωνοϊό να πεθαίνουν αβοήθητοι».

«Κάθε ημέρα τα εφημερεύοντα νοσοκομεία της Αττικής γεμίζουν το καθένα δύο κλινικές ασθενείς με κορωνοϊό, συρρικνώνοντας τη λειτουργία σε γενικές παθήσεις, αυξάνοντας τη νοσηρότητα και τη θνητότητα από άλλες αιτίες. Τα ασθενοφόρα που θυμίζουν στρατιωτικά οχήματα εν καιρώ πολέμου στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) των νοσοκομείων δείχνουν την κατάρρευση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης και τη δυσκολία εισαγωγής στα νοσοκομεία με ελεγχόμενα συμπτώματα λόγω έλλειψης χώρου. Θετικά περιστατικά βρίσκονται χωρίς παρακολούθηση σπίτι τους και όταν φθάνουν στο αμήν με ασθενοφόρο διακομίζονται στα νοσοκομεία» υπογράμμισε ο κ. Γιαννάκος.

«Έχουμε ράντζα και σε νοσηλευόμενους ασθενείς με κορωνοϊό Στο "Αγία Όλγα" γέμισαν τα κρεβάτια με 60 ασθενείς στη χθεσινή εφημερία και 14 ασθενείς με κορωνοϊό νοσηλεύονται σε ράντζα» είπε ακόμα.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA η Ματίνα Παγώνη, πρόεδρος Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Αθήνας – Πειραιά, σημείωσε ότι οι εφημερίες των νοσοκομείων είναι πολεμικές. «Οι εφημερίες αυτές τις τελευταίες εβδομάδες είναι εφημερίες πολέμου, υπάρχει ένας πόλεμος». Σύμφωνα με την κυρία Παγώνη, εκτός από τους ασθενείς του κορωνοϊού που τρέχουν στα νοσοκομεία, υπάρχουν και όλοι οι υπόλοιποι οι οποίοι χρήζουν νοσηλείας και μεταφέρονται από το ένα ίδρυμα στο άλλο προκειμένου να μπορέσουν να λάβουν την κατάλληλη φροντίδα.

«Η χώρα δεν έχει γίνει "Μπέργκαμο»

“Έχω ακούσει πολλές φορές από την έναρξη της πανδημίας ότι η χώρα γίνεται Μπέργκαμο. Δεν έχει γίνει. Η χώρα ανταποκρίνεται, καθώς και το ΕΣΥ, σε πείσμα εκείνων που έλεγαν πως θα καταρρεύσει» επισήμανε τη Δευτέρα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Ο κ. Κικίλιας διευκρίνισε πως από τον περασμένο Μάρτιου έχουν γίνει 1.400 προσλήψεις μονίμων γιατρών και 10.000 επικουρικών και πως από τους 200 γιατρούς που ήθελαν να αποχωρήσουν την περασμένη χρονια έφυγαν μόνον οι 100.

newpost.gr

Όνομα

ΑΘΛΗΤΙΚΑ,2661,ΑΝΔΡΑΣ,311,ΑΡΘΡΑ,819,ΑΣΤΕΙΑ,55,ΑΧΑΪΑ,608,ΓΥΝΑΙΚΑ,956,ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ,174,ΔΙΑΦΟΡΑ,466,ΔΙΕΘΝΗ,6973,ΕΘΝΙΚΑ,513,ΕΚΚΛΗΣΙΑ,107,ΕΛΛΑΔΑ,12582,ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ,449,ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ,1277,ΕΡΓΑΣΙΑ,181,ΖΩΔΙΑ,769,ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ,1058,ΚΡΗΤΗ,887,ΚΥΠΡΟΣ,934,ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ,110,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1312,ΠΑΙΔΙ,305,ΠΑΡΑΞΕΝΑ,372,ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ,459,ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,525,ΠΟΛΙΤΙΚΗ,2979,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,495,ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ,179,ΣΙΝΕΜΑ,92,ΣΥΝΤΑΓΕΣ,987,ΣΧΕΣΕΙΣ,385,ΤΑΞΙΔΙΑ,370,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ,1221,ΥΓΕΙΑ,1206,ΧΡΗΣΙΜΑ,408,AUTOMOTO,689,LIFESTYLE,523,MEDIA,1187,PEOPLE,109,VIRAL,337,
ltr
item
istioforos news : Κορωνοϊός: «Πόλεμος» στις εφημερίες των νοσοκομείων, ελάχιστα κενά κρεβάτια - Σε απόγνωση οι γιατροί
Κορωνοϊός: «Πόλεμος» στις εφημερίες των νοσοκομείων, ελάχιστα κενά κρεβάτια - Σε απόγνωση οι γιατροί
https://1.bp.blogspot.com/-PDDEcMmCPRs/YFmJG7hvjsI/AAAAAAADkdg/uKombn4INvE4qGkLeK_Wl526vYu5G0gSwCLcBGAsYHQ/s320/1.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-PDDEcMmCPRs/YFmJG7hvjsI/AAAAAAADkdg/uKombn4INvE4qGkLeK_Wl526vYu5G0gSwCLcBGAsYHQ/s72-c/1.jpg
istioforos news
https://www.istioforosnews.com/2021/03/blog-post_890.html
https://www.istioforosnews.com/
https://www.istioforosnews.com/
https://www.istioforosnews.com/2021/03/blog-post_890.html
true
8450452528644144786
UTF-8
Loaded All PostsNot found any posts ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑΣυνέχεια..Reply Cancel replyDeleteby HomePAGESPOSTS View AllΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑARCHIVESEARCH ALL POSTSNot found any post match with your request Back Home THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKEDSTEP 1: Share. STEP 2: Click the link you shared to unlock Copy All CodeSelect All CodeAll codes were copied to your clipboardCan not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy