$type=grid$h=450$la=hide$a=hide$cm=hide$count=3$sn=0$rm=0$show=home

Νέα στοιχεία στο φως για το ριφιφί στις «χρυσές» θυρίδες: Καταθέσεις-«φωτιά» και φωτογραφία-ντοκουμέντο

Οι αστυνομικοί φαίνεται ότι αναζητούν ένα ακόμα πρόσωπο – μυστήριο στην υπόθεση. Πρόκειται για τον Πρόεδρο της εταιρίας στην οποία φαίνεται ότι ανήκει το κατάστημα της συζύγου του 58χρονου, ένας άνδρας από το Μπαγκλαντές, ο οποίος είναι άφαντος.

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για το ριφιφί στις «χρυσές» θυρίδες τράπεζας του Ψυχικού με λεία μαμούθ. Μάλιστα νέα φωτογραφία – ντοκουμέντο μέσα από το χώρο του θησαυροφυλακίου ίσως δώσει απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα.

Στην εικόνα που έδωσε στη δημοσιότητα το Mega, φαίνεται πόσο κοντά βρίσκονται οι τέσσερις θυρίδες που διαρρήχθηκαν, με τη θυρίδα του 58χρονου θεατρικού παραγωγού, ο οποίος κατηγορείται ότι άρπαξε το πολύτιμο περιεχόμενό τους.

Κι ενώ ο 58χρονος επιχειρηματίας βρίσκεται πλέον προφυλακισμένος για την υπόθεση, αποκαλύπτονται σιγά σιγά, σημαντικές μαρτυρίες ανθρώπων οι οποίοι τον γνώριζαν και κλήθηκαν να καταθέσουν. Όπως η γνωστή σκηνογράφος και ενδυματολόγος, με την οποία γνωρίστηκαν όταν εκείνος της ζήτησε να αναλάβει το έργο που θα ανέβαζε σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα μάλιστα, με πληροφορίες, φέρεται να ανέφερε:

«Όταν τον γνώρισα, μου παρουσιάστηκε ως ένα άτομο το οποίο έχει πολλά χρήματα ως θεατρικός παραγωγός και ότι έχει ακίνητη περιουσία και σκάφη. Μετά το τέλος της περιοδείας, με προσέγγισε, γνωριστήκαμε καλύτερα, βρισκόμασταν ανά τακτά χρονικά διαστήματα και είχαμε πιο άμεση επαφή. Άλλαζε συνεχώς γνώμες και δεν μπορούσα να καταλάβω πότε λέει αλήθεια και πότε ψέματα.»

Η συνέχεια των όσων φέρεται να περιέγραψε στις Αρχές, έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς, ισχυρίζεται ότι ο 58χρονος, προσπαθούσε να την πείσει να λάβει στεγαστικό δάνειο, στο όνομά της.

«Μου είπε να ψάξω σπίτι με τιμή αγοράς μέχρι 1 εκατομμύριο, προκειμένου να μείνουμε μαζί. Μετά όμως, μου είπε ότι δεν έχει λεφτά λόγω πανδημίας (…) και μετά από καιρό μου πρότεινε το δάνειο να βγει στο δικό μου όνομα και ότι το σπίτι θα είναι στο όνομά μου και ο ίδιος θα μπει εγγυητής στο δάνειο. Ως εγγύηση θα βάλει οικόπεδα που διαθέτει, κάποιες άλλες φορές μου ανέφερε ότι θα βάλει ως εγγύηση το σπίτι του ή το εξοχικό του.»

Μάλιστα, η 45χρονη σκηνογράφος ισχυρίζεται ότι ο κατηγορούμενος, είχε τοποθετήσει συσκευή παρακολούθησης στο αυτοκίνητό της, για να μπορεί να την παρακολουθεί ηλεκτρονικά.

«Από έλεγχο που έκανα στο αυτοκίνητο που είχε νοικιάσει ο εν διαστάσει σύζυγός μου και το οποίο χρησιμοποιώ εγώ εδώ και τρία χρόνια, βρήκα μία συσκευή εντοπισμού αυτοκινήτου. Η εν λόγω συσκευή εντοπισμού περιέχει κάρτα sim. Ήταν τοποθετημένη εξωτερικά του οχήματος, στον πίσω προφυλακτήρα. Επιπλέον, ο κατηγορούμενος όταν μιλούσαμε στο τηλέφωνο, μου έλεγε ότι ξέρει και βλέπει ανά πάσα στιγμή σε ποιο μέρος είμαι.»

Οι αστυνομικοί φαίνεται ότι αναζητούν ένα ακόμα πρόσωπο – μυστήριο στην υπόθεση. Πρόκειται για τον Πρόεδρο της εταιρίας στην οποία φαίνεται ότι ανήκει το κατάστημα της συζύγου του 58χρονου, ένας άνδρας από το Μπαγκλαντές, ο οποίος είναι άφαντος! Ο λογιστής του κατηγορούμενου, ωστόσο, φέρεται να γνωρίζει κάποιες λεπτομέρειες για το πώς ο άνθρωπος αυτός πήρε τα… «ινία» της εταιρίας.

«Το 2019 μεταβίβασαν μία εταιρία σε κάποιον Μπαγκλαντεσιανό, τον οποίο εγώ δεν έχω γνωρίσει ποτέ. Αυτός είχε τεθεί ως πρόεδρος στην εταιρία αυτή και ο κατηγορούμενος είχε τεθεί ως υπεύθυνος. Η γυναίκα του κατηγορούμενου είναι υπάλληλος στην εταιρία αυτή και ο κατηγορούμενος «τρέχει την εταιρία ως υπεύθυνος. Λογιστικά δεν δέχτηκα να καταχωρήσω τίποτα για αυτή την εταιρία από το 2019, καθώς δεν ήθελα τη συνεργασία γιατί δεν γνώριζα αυτόν που έθεσαν ως πρόεδρο.»

Ο λογιστής του 58χρονου μάλιστα, φέρεται να επιβεβαιώνει απόλυτα τα λεγόμενα της σκηνογράφου, περί δανείου για την αγορά σπιτιού.

«Το τελευταίο χρονικό διάστημα ο κατηγορούμενος μου είχε αναφέρει ότι επιθυμούσε να πάρει δάνειο στο όνομα άγνωστης προς εμένα, γυναίκας, προκειμένου να αγοράσει ένα ακίνητο. Για αυτό το λόγο εκτύπωσα ένα εκκαθαριστικό στα στοιχεία της γυναίκας αυτής και του το έδωσα, χωρίς να ρωτήσω περαιτέρω λεπτομέρειες. Το μόνο που μου έκανε εντύπωση και του το είπα, είναι ότι το εκκαθαριστικό της κοπέλας είχε πολύ χαμηλά εισοδήματα και ότι δεν θα τους ενέκριναν το δάνειο. Πριν περίπου 15 ημέρες που τον ρώτησα τυχαία, μου είπε ότι το δάνειο απορρίφθηκε.»

Η υπόθεση της διάρρηξης των θυρίδων της τράπεζας στο Χαλάνδρι, λαμβάνει πλέον διεθνή χαρακτήρα, καθώς στο «παιχνίδι» μπαίνουν και κλιμάκια της Ιντερπόλ, προκειμένου να βρεθεί η διαδρομή των κλοπιμαίων.

Επιχειρήθηκε παραβίαση πέμπτης θυρίδας που άνηκε σε νεκρή γυναίκα

Σύμφωνα με «ΤΑ ΝΕΑ» και «Το ΒΗΜΑ», ο 58χρονος επιχείρησε να ληστέψει και 5η θυρίδα χωρίς να τα καταφέρει. Το μυστήριο είναι σύνθετο και πολλαπλό.

Αυτή η 5η θυρίδα δεν είναι στη σειρά των άλλων τεσσάρων που προσέλκυσαν το ενδιαφέρον του δράστη. Η οποία δεν είναι στην ακολουθία των τεσσάρων αυτών μεγάλων. Είναι μια πέμπτη θυρίδα που ήταν μικρότερου μεγέθους, σε διαφορετικό σημείο του θησαυροφυλακίου.

Η πέμπτη θυρίδα είναι εδώ μόνη της. Σε ποιον ανήκει αυτή η θυρίδα και τι μπορεί να έκανε το δράστη να φύγει από αυτήν τη σειρά, που είχε ανοίξει τις θυρίδες, και να πάει σε μία άλλη πίσω;

Η πρώτη λοιπόν απορία είναι γιατί να διαρρήξει μια τελείως άσχετη σε άλλο χώρο και πολύ μικρότερ. Το δεύτερο ερώτημα είναι βεβαίως γιατί δεν ολοκλήρωσε την δράση. Και τρίτον η θυρίδα ανήκε σε μία γυναίκα 66 ετών γιατί προφανώς έγινε έρευνα από την ελληνική αστυνομία που απεβίωσε το 2018.

Ο δράστης στόχευε στη συγκεκριμένη γνωρίζοντας από κάπου το περιεχόμενό της;  Είχε συνεκτιμήσει ότι η ιδιοκτήτρια της είχε αποβιώσει και δεν θα μπορούσε να διαπιστώσει τη διάρρηξη;

Ζητούμενο ακόμη και για την ελληνική αστυνομία να βρεθεί ποιο το περιεχόμενο αυτού του τραπεζικού συρταριού. Απαιτούνταν ζωή πλέον των κληρονόμων της γυναίκας για να ανοίξει και να βρεθεί για αυτή προκάλεσε το ενδιαφέρον του διαρρήκτη.

Τι δήλωσε η επιχειρηματίας που πρώτη διαπίστωσε την κλοπή στις θυρίδες

«Έχω πάθει σοκ. Δεν μπορώ να κοιμηθώ τα βράδια. Είναι πολύ άσχημο. Είναι σαν βιασμός. Έχασα τους κόπους μιας ζωής. Δεν πήγαινα πολύ τακτικά στην θυρίδα, παρά μόνο όταν χρειαζόμουν κάτι. Είχα χρήματα και κοσμήματα. Έτσι και τον Νοέμβριο. Ήθελα να βάλω κάτι πράγματα, να βγάλω κάποια άλλα και τελικά δεν βρήκα τίποτα μέσα. Μέχρι τον Αύγουστο που είχα πάει, ήταν όλα εντάξει. Όταν πήγα, στις 13 Νοεμβρίου, άνοιξα και δεν υπήρχε τίποτα» ανέφερε το θύμα στο Mega.

Είχε σχεδόν τρεις μήνες να επισκεφθεί το θησαυροφυλάκιο του καταστήματος. Εκείνο το πρωινό, πήγε μαζί με τον γιο της να αφήσει κάποια πολύτιμα αντικείμενα και να πάρει κάποια άλλα. Η γνωστή επιχειρηματίας, θυμάται με λεπτομέρειες, ακριβώς, πώς έφτασε να κοιτά την άδεια θυρίδα.

«Εκείνη την ημέρα είχα πάει στην τράπεζα με τον γιο μου που είναι συνιδιοκτήτης της θυρίδας. Πήγαμε στο θησαυροφυλάκιο με την υποδιευθύντρια. Η θυρίδα δεν ήταν ξεκλείδωτη, έδειχνε κλειστή. Με το «μάτι» όμως, δεν φαινόταν τίποτα. Την ξεκλειδώσαμε όμως πολύ εύκολα. Η υποδιευθύντρια έβγαλε και το κουτί και το τοποθέτησε στο τραπεζάκι για να δούμε εμείς ύστερα το περιεχόμενο. Μας άφησε εκεί, ανέβηκε πάνω, εμείς μετά ανοίξαμε το κουτί και είδαμε ότι ήταν άδειο. Τότε καταλάβαμε ότι είχε παραβιαστεί» ανέφερε η ίδια.

Αμέσως στην τράπεζα σήμανε συναγερμός. Μαζί με την αστυνομία, ειδοποιήθηκε και ο κλειδαράς της τράπεζας.

Όταν ήρθε ο κλειδαράς της τράπεζας είπε ότι η θυρίδα μου ήταν παραβιασμένη. Έλεγξαν και τις υπόλοιπες θυρίδες και διαπίστωσαν ότι ήταν παραβιασμένες, στη σειρά, άλλες τρεις, με τον ίδιο τρόπο. Κοντά, κοντά. Στην ίδια σειρά. Ήταν οι μεγάλες θυρίδες, κάτω κάτω, στη μέση του θησαυροφυλακίου της τράπεζας, γιατί ήταν αυτές που είχαν μεταφερθεί από άλλο υποκατάστημα μετά τη συγχώνευση των τραπεζών.

Σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζεται η επιχειρηματίας, το μόνο στοιχείο που την συνδέει με τον 58χρονο θεατρικό παραγωγό, είναι ότι πριν από χρόνια, πήγαινε να φτιάξει τα νύχια της στο κατάστημα της συζύγου του.

Το θύμα εξήγησε την σχέση που είχε με τον κατηγορούμενο: «Δεν είχα καμία σχέση με τον 58χρονο κατηγορούμενο, ούτε με τη γυναίκα του. Απλά, πριν από τρία χρόνια, είχα επισκεφθεί μερικές φορές το κομμωτήριο της γυναίκας του. Όπως πήγαιναν πολλές κυρίες, γιατί ήταν πολύ καλή στη δουλειά της. Δεν είμαι πάντως μόνο εγώ. Στο μαγαζί της ερχόταν και μία ακόμα κυρία από αυτές που βρήκαν τις θυρίδες τους παραβιασμένες. Τώρα, αυτό μπορεί να είναι τυχαίο γεγονός, μπορεί όμως, και να μην είναι τυχαίο. Δεν μπορώ να το ξέρω. Το ίδιο λέει και η αστυνομία. Φυσικά, όμως, δεν μου ξέφυγε κάτι. Τι να πω δηλαδή; Ότι έχω θυρίδα και να περιγράψω και το περιεχόμενο; Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα».

Η επιχειρηματίας, περιγράφει τον βασικό κατηγορούμενο ως έναν άνθρωπο σκληρό που δύσκολα θα «σπάσει», εάν όντως, έχει εμπλοκή με την αρπαγή του θησαυρού.

«Αυτός δεν ομολογεί. Είναι σκληρός άνθρωπος. Πάντα ήταν έτσι, από όσο είχα δει όταν πήγαινα στο κομμωτήριο. Ασχολείτο με διάφορα πράγμα και πάντως ήταν ένας φαναρτζής που κατέληξε να είναι θεατρικός παραγωγός. Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα. Δεν υπάρχει δηλαδή, καμία δικαιολογία σε όσα έγιναν. Απλά αυτός θα τα αρνηθεί όλα. Είναι σκληρό καρύδι. Τώρα, μέχρι πότε θα αρνείται, αυτό δεν μπορούμε να το ξέρουμε» υποστήριξε το θύμα και συνέχισε: «Εγώ πάντως, πιστεύω ότι κάτι θα βρεθεί. Δε μπορεί. Η αστυνομία δεν τον συνέλαβε ελαφρά τη καρδία. Ούτε εισαγγελέας και ανακριτής τον προφυλάκισαν έτσι απλά. Προφανώς, έχουν ντοκουμέντα για να τον βάλουν μέσα. Δεν βάζουν έναν άνθρωπο, έτσι, ξαφνικά, στη φυλακή χωρίς στοιχεία. Αυτό σημαίνει κάτι. Τον παρακολουθούσαν καιρό. Περιμένω την εξέλιξη. Τίποτε άλλο».

Η αξία του περιεχομένου των τεσσάρων θυρίδων εκτιμάται πως ξεπερνά τα 7 εκ. ευρώ.

Πότε διαπιστώθηκε η διάρρηξη

Στις 13 Νοεμβρίου 2020 διαπιστώθηκε ότι μια από τις επίμαχες θυρίδες ήταν άδεια. Εκείνη την ημέρα η κάτοχος της είχε επισκεφθεί την τράπεζα μαζί με το γιο της. Την τελευταία φορά που άνοιξε το κουτί της θυρίδας, τον Αύγουστο του 2020, περιείχε 42.000 ευρώ, κοσμήματα συνολικής αξίας άνω των 700.000 ευρώ καθώς και ένα χειρόγραφο σημείωμα.

«Όταν μαζί με το γιο μου ανοίξαμε το σιδερένιο κουτί διαπίστωσα ότι έλειπαν από το εσωτερικό του όλα τα χρήματα και τα κοσμήματα και υπήρχαν μόνο το χειρόγραφο σημείωμα και άδεια κουτιά κοσμημάτων. Αμέσως κάλεσα την υποδιευθύντρια να έρθει και της εξήγησα τι ακριβώς είχε συμβεί» καταθέτει σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα η οποία περιγράφει ότι στην αρχή αμφισβητήθηκε από τους υπαλλήλους της τράπεζας οι οποίοι την κατηγόρησαν για δυσφήμιση. Η γυναίκα κάλεσε την αστυνομία και σημείωσε ότι λίγο αργότερα διαπιστώθηκε από τον κλειδαρά της τράπεζας πως η κλειδαριά της θυρίδας ήταν παραβιασμένη.

Ένα τηλεφώνημα της διευθύντριας της τράπεζας, με το οποίο της ζητούσε να έρθει επειγόντως να ελέγξει το περιεχόμενο της θυρίδας της, δέχτηκε στις 18 Νοεμβρίου 2020 η δεύτερη παθούσα.

Η γυναίκα ανοίγοντας την θυρίδα της διαπίστωσε πως λείπουν από αυτή 130.000 ευρώ, κοσμήματα η αξία των οποίων υπερβαίνει το 1,5 εκ ευρώ και χαρτιά για μελλοντικό δικαστήριο. Στην κατάθεση της σημειώνει ότι της έκανε εντύπωση πως εκλάπησαν οι τέσσερις μεγάλες θυρίδες που ήταν κολλητά η μια δίπλα στην άλλη.

Τηλεφωνικά ενημερώθηκε και το τρίτο θύμα της κλοπής. Η γυναίκα διαπίστωσε ότι είχαν κλαπεί από τη θυρίδα της, την οποία τελευταία φορά επισκέφθηκε στο 2017, κοσμήματα αξίας 1.000.000 ευρώ και 75 χρυσές λίρες Αγγλίας,

Το τηλεφώνημα της διευθύντριας της τράπεζας δέχτηκε και η τέταρτη γυναίκα η οποία διαπίστωσε ότι 1.000.000 ευρώ και κοσμήματα αμύθητης αξίας είχαν εξαφανιστεί.

newpost.gr
Όνομα

ΑΘΛΗΤΙΚΑ,2691,ΑΝΔΡΑΣ,312,ΑΡΘΡΑ,819,ΑΣΤΕΙΑ,55,ΑΧΑΪΑ,618,ΓΥΝΑΙΚΑ,957,ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ,177,ΔΙΑΦΟΡΑ,469,ΔΙΕΘΝΗ,7098,ΕΘΝΙΚΑ,519,ΕΚΚΛΗΣΙΑ,109,ΕΛΛΑΔΑ,12792,ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ,445,ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ,1295,ΕΡΓΑΣΙΑ,191,ΖΩΔΙΑ,775,ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ,1080,ΚΡΗΤΗ,908,ΚΥΠΡΟΣ,937,ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ,110,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1339,ΠΑΙΔΙ,306,ΠΑΡΑΞΕΝΑ,372,ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ,462,ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,529,ΠΟΛΙΤΙΚΗ,3020,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,495,ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ,179,ΣΙΝΕΜΑ,92,ΣΥΝΤΑΓΕΣ,988,ΣΧΕΣΕΙΣ,385,ΤΑΞΙΔΙΑ,370,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ,1226,ΥΓΕΙΑ,1213,ΧΡΗΣΙΜΑ,412,AUTOMOTO,692,LIFESTYLE,528,MEDIA,1204,PEOPLE,111,VIRAL,339,
ltr
item
istioforos news : Νέα στοιχεία στο φως για το ριφιφί στις «χρυσές» θυρίδες: Καταθέσεις-«φωτιά» και φωτογραφία-ντοκουμέντο
Νέα στοιχεία στο φως για το ριφιφί στις «χρυσές» θυρίδες: Καταθέσεις-«φωτιά» και φωτογραφία-ντοκουμέντο
https://1.bp.blogspot.com/-nkQqTOLt0oU/YGQK4d_Kn4I/AAAAAAADlyY/oJyVsBbHmcgbv1v9F_0y6FDVKDuGnegEACLcBGAsYHQ/s320/1.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-nkQqTOLt0oU/YGQK4d_Kn4I/AAAAAAADlyY/oJyVsBbHmcgbv1v9F_0y6FDVKDuGnegEACLcBGAsYHQ/s72-c/1.jpg
istioforos news
https://www.istioforosnews.com/2021/03/blog-post_7220.html
https://www.istioforosnews.com/
https://www.istioforosnews.com/
https://www.istioforosnews.com/2021/03/blog-post_7220.html
true
8450452528644144786
UTF-8
Loaded All PostsNot found any posts ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑΣυνέχεια..Reply Cancel replyDeleteby HomePAGESPOSTS View AllΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑARCHIVESEARCH ALL POSTSNot found any post match with your request Back Home THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKEDSTEP 1: Share. STEP 2: Click the link you shared to unlock Copy All CodeSelect All CodeAll codes were copied to your clipboardCan not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy