Βαρουφάκης για προανακριτική για Παππά: Δήθεν εισαγγελείς οι της ΝΔ, δήθεν διωκόμενοι οι του ΣΥΡΙΖΑ

«Είστε τόσο εσείς στη ΝΔ όσο και εσείς στον ΣΥΡΙΖΑ, για γέλια και, ταυτόχρονα, για κλάματα. Εμείς θρηνούμε και διασκεδάζουμε τη συμπαιγνία σας και βεβαίως, απέχουμε από την ιλαροτραγωδία των εξεταστικών σας», είπε ο κ. Βαρουφάκης.

Προαναγγέλλοντας την αποχή του ΜέΡΑ25 από την ψηφοφορία για την προανακριτική για το Νίκο Παππά, ο Γιάνης Βαρουφάκης χαρακτήρισε «οπερέτα» και «συμπαιγνία» την αντιπαράθεση ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας για «ευτελισμό» του κοινοβουλίου.

«Εσείς, στη ΝΔ, που μαζί με το ΠΑΣΟΚ αναδείξατε τη διαφθορά σε ολυμπιακό άθλημα, κατηγορείτε το ΣΥΡΙΖΑ για διαφθορά; Εσείς; που «τακιμιάσατε» με ό,τι χειρότερο είδος ανατολίτικης ρεμούλας που φύτρωσε ποτέ σε αυτό τον τόπο; Εσείς, οι επαγγελματίες του είδους εγκαλείτε αυτούς τους ερασιτέχνες σε αυτό το σπορ; Πραγματικά θαυμάζω το θράσος σας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρουφάκης.

Ωστόσο ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 έστρεψε τα πυρά του και κατά του ΣΥΡΙΖΑ, εγκαλώντας τον ότι «δεν μπορεί να προσποιείται τον διωκόμενο, ένα κόμμα που μετέτρεψε το δημοψήφισμα από όχι σε ναι, κατάργησε το ΕΚΑΣ, πέρασε όλη τη δημόσια περιουσία στους δανειστές ενώ μαζί με τη ΝΔ χάρισαν το Ελληνικό, μαζί με την άδεια για υπερκαζίνο, στον κ. Λάτση».

«Είστε τόσο εσείς στη ΝΔ όσο και εσείς στον ΣΥΡΙΖΑ, για γέλια και, ταυτόχρονα, για κλάματα. Εμείς θρηνούμε και διασκεδάζουμε τη συμπαιγνία σας και βεβαίως, απέχουμε από την ιλαροτραγωδία των εξεταστικών σας. Ποτέ δεν θα μασκαρευτούμε τους εισαγγελείς κανενός. Αρκούμαστε να σας καταδικάζουμε πολιτικά και να εργαζόμαστε σκληρά για την αποκατάσταση του κοινοβουλευτισμού και της διάκρισης των εξουσιών», τόνισε ο κ. Βαρουφάκης και προσέθεσε:

«Πόσο ακόμα θα πληγώνετε το Κοινοβούλιο με παραστάσεις σαν τη σημερινή- φορώντας το κοστούμι του δήθεν εισαγγελέα οι μεν και του δήθεν διωκόμενου οι δε; Πόσο ακόμα θα απομακρύνετε τη Βουλή από τα πραγματικά προβλήματα του λαού με κοκορομαχίες που προκαλούν αηδία στους πολίτες;».Νεότερη Παλαιότερη