Συναγερμός στο ΠΑΓΝΗ: 41 κρούσματα κορονοϊού σε γιατροί, νοσηλευτές, ασθενείς και συνοδοί

Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές Αρχές στην Κρήτη, καθώς εντοπίστηκε μεγάλη εστία κορονοϊού στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ). Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τα τοπικά ΜΜΕ, μέσα σε λίγες ώρες επιβεβαιώθηκαν 41 κρούσματα κορονοϊού σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, όπως και σε ασθενείς και συνοδούς.

Όπως αναφέρει το cretalive.gr, έχουν βρεθεί θετικοί στον ιό 19 ασθενείς που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο και 11 συνοδοί, αλλά και πέντε γιατροί -εκ των οποίων οι τέσσερις είναι εμβολιασμένοι- και έξι νοσηλευτές -εκ των οποίων οι πέντε είναι εμβολιασμένοι.

Στο νοσοκομείο εφαρμόζεται πλέον σχεδόν πλήρης απαγόρευση του επισκεπτηρίου, ενώ κλειδώθηκαν με λουκέτο όλες οι πίσω πόρτες του κτιρίου, απ' όπου έμπαιναν πολλοί συνοδοί χωρίς έλεγχο.

Σε ανακοίνωσή της, η διοίκηση του νοσοκομείου υποστηρίζει ότι αιτία της μεγάλης αυτής διασποράς είναι ο μη επαρκής έλεγχος της εισόδου των συνοδών των ασθενών στο νοσοκομείο, καθώς τα περισσότερα κρούσματα εντοπίστηκαν σε ασθενείς και συνοδούς, ενώ στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό είναι μεμονωμένα.

Η διασπορά έχει εντοπιστεί στην παθολογική, την παθολογική ογκολογική και την νευρολογική κλινική, ενώ οι ασθενείς που νοσηλεύονταν σε αυτές τις κλινικές, μεταφέρθηκαν στην κλινική covid.

Το σωματείο εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ κάνει λόγο για πολιτική εκπτώσεων στα προληπτικά μέτρα και διεκδικεί μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ στο προσωπικό ανά 15νθήμερο και τεστ σε όλους τους ασθενείς πριν από την εισαγωγή τους καθώς και στους συνοδούς του


Νεότερη Παλαιότερη