$type=grid$la=hide$h=400$a=hide$cm=hide$count=3$sn=0$rm=0$show=home

Τα μέτρα που προκρίνονται. Το απόγευμα οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης

Σβήνουν και ξαναγράφουν τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν ειδικά στις κόκκινες περιοχές τόσο οι ειδικοί όσο και τα κυβερνητικά στελέχη με στόχο να περιοριστεί η διασπορά του κορονοϊού, λόγω των αυξημένων κρουσμάτων. Γεγονός βέβαια καθόλου τυχαίο καθώς υπάρχουν έντονες διχογνωμίες για το τι πρέπει να εφαρμοσθεί και τι περιορισμοί πρέπει να υπάρξουν.

Μετά την απόφαση της υποεπιτροπής των ειδικών λοιμωξιολόγων να ενταχθούν στις κόκκινες περιοχές τόσο η Θεσσαλονίκη όσο και ολόκληρη η Αχαΐα (μέχρι σήμερα ήταν μόνο ο Δήμος Πατρέων) τα νέα μέτρα που πρέπει να εφαρμοσθούν προκαλούν πονοκέφαλο

-Τα μέτρα που προκρίνονται.

Στο δια ταύτα, αμέσως μετά την…άφιξη των εισηγήσεων στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός και οι στενοί συνεργάτες του θα είναι αυτοί που θα λάβουν τις τελικές αποφάσεις για τα μέτρα, που θα ανακοινώσει στις έξι το απόγευμα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. Ήδη, από χθες το απόγευμα ο κ. Μητσοτάκης έχει ενημερωθεί για όλα τα δεδομένα, που έχουν προκύψει τα κρίσιμα τελευταία εικοσιτετράωρα. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες:

-Θα υπάρχει απαγόρευση της κυκλοφορίας στην Αττική, η οποία θα λειτουργεί με δύο ταχύτητες. Το Σάββατο και την Κυριακή (αρχής γενομένης από αύριο) ο περιορισμός στις μετακινήσεις θα ξεκινά από τις έξι το απόγευμα και θα διαρκεί μέχρι τις πέντε τα ξημερώματα. Από Δευτέρα μέχρι και Παρασκευή, η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα παραμείνει στο γνωστό μέχρι σήμερα μοτίβο. Από την ενάτη βραδινή μέχρι την πέμπτη πρωινή. Το μεγαλύτερο χρονικό εύρος του περιορισμού των μετακινήσεων, στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, θεωρείται πιο εύκολο να ελεγχθεί ως προς την εφαρμογή του, καθώς οι σχολικές μονάδες είναι κλειστές, ενώ δεν αναμένεται να προκαλέσει συγχρωτισμό στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

-Αυτή που δε φαίνεται να αλλάζει είναι η οπτική της κυβέρνησης για τη λειτουργία των βαθμίδων της εκπαίδευσης. Βαθύ "θέλω" του Μεγάρου Μαξίμου είναι τα σχολεία να παραμείνουν ανοιχτά, με όλα τα δεδομένα να δείχνουν ότι αυτή θα είναι και η στρατηγική που θα επικρατήσει.

-Εξετάζεται η αναστολή για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα της μεθόδου click inside για τα εμπορικά καταστήματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η λογική θα επανέλθει στην οριζόντια εφαρμογή του click away (δηλαδή και για την ένδυση και για την υπόδηση) καθώς στόχος είναι να υπάρξει το μικρότερο δυνατό κόστος στην πραγματική οικονομία, η οποία εδώ και ένα χρόνο βρίσκεται στη δίνη του κυκλώνα.

-Όσον αφορά στο σενάριο της η απαγόρευση  διαδημοτικών μετακινήσεων στη μητροπολιτική περιοχή της Αθήνας, αυτό δε φαίνεται να προκρίνεται, από τη στιγμή που ορθώνονται μεγάλες δυσκολίες, οι οποίες σχετίζονται με την εφαρμογή του μέτρου.

Ειδικά για την οικονομία, η κυβέρνηση εξακολουθεί να διαμηνύει σε όλους τους τόνους ότι θα συνεχίζει να στηρίζει εργαζομένους και επιχειρήσεις μέχρι τη λήξη της υγειονομικής κρίσης. "Καταλαβαίνουμε απόλυτα ότι για τον επιχειρηματία, η επιχείρησή του είναι ένας ζωντανός οργανισμός. Πράγματι, είναι πάρα πολύ δύσκολο να βλέπει αυτό τον ζωντανό οργανισμό κλειστό λόγω της πανδημίας. Ακριβώς για αυτόν το λόγο στηρίξαμε την επιχειρηματικότητα το 2020 με 24 δισεκατομμύρια ευρώ. Είναι περίπου το 15% του Α.Ε.Π. της χώρας. Είναι από τα υψηλότερα ποσοστά μέτρων στήριξης σε σχέση με το Α.Ε.Π., που έχουν δοθεί στην Ευρώπη. Θα σταματήσουμε εδώ; Όχι, δε θα σταματήσουμε. Θα συνεχίσουμε. Ήδη, έχει προϋπολογιστεί ένα ποσό 7,5 δισεκατομμυρίων ευρώ για το 2021. Και είμαστε αποφασισμένοι, δεδομένης και της δημοσιονομικής κατάστασης, να στηρίξουμε όσο μπορούμε περισσότερο τους κλάδους επιχειρηματικότητας, μέχρι να φύγει η δυσάρεστη κατάσταση, που βιώνουμε όλοι, αυτή της πανδημίας", τόνισε ο κ. Ταραντίλης. 

Το λιανεμπόριο

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του ethnos.gr η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης δεν συμφωνεί να διακοπεί το click inside στις κόκκινες περιοχές καθώς οι πιέσεις που δέχεται από τους επιχειρηματίες του κλάδου είναι ασφυκτικές. Άλλωστε το υπουργείο Ανάπτυξης θεωρεί ότι από μόνο του το click away δεν βοηθά την αγορά. Γι αυτό και επιχειρεί με κάθε τρόπο να μην κλείσει το click in shop.

Η λύση που συζητείται η οποία όμως μπορεί να αλλάξει με βάση τόσο τις εισηγήσεις των ειδικών όσο και τις αποφάσεις του Μεγάρου Μαξίμου, είναι να διακοπεί το click in shop μόνο στις περιοχές της Αττικής που παρουσιάζουν αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο.

Ωστόσο, ο διαχωρισμός αυτός δεν φαίνεται να είναι εύκολη υπόθεση καθώς σε αυτήν την περίπτωση θα έχουμε μετακίνηση πολιτών σε άλλες περιοχές. Γι αυτό και είναι πιθανό και στην Αττική να διακοπεί πλήρως το click in shop με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για την αγορά.

Τα σχολεία

Από την άλλη διαφωνίες υπάρχουν και για το θέμα των σχολείων. Πολλοί ειδικοί θεωρούν πως θα πρέπει να επιστρέψουν τα παιδιά της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην τηλε-εκπαίδευση, παρότι δεν έχει φανεί ακόμη εάν η δια ζώσης μάθηση έχει επηρεάσει την επιδημιολογική εικόνα. Εκτιμούν ωστόσο ότι έτσι θα περιορισθεί η κινητικότητα.

Όμως υπάρχουν και εκείνοι οι επιστήμονες που δεν θέλουν να βάλουν την υπογραφή τους σε άλλο ένα κλείσιμο της εκπαίδευσης αφού θεωρούν ότι τα παιδιά πρέπει να βρίσκονται σε σχολικό περιβάλλον.

Και η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας όμως επιδιώκει με κάθε τρόπο να παραμείνουν ανοικτά τα σχολεία. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι χθες η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως διαμήνυσε ουσιαστικά την πρόθεσή της ότι δεν θέλει να κλείσουν τα σχολεία, αφού δήλωσε ότι δεν υπάρχει θέμα σχολείων στην τηλεδιάσκεψη της επιτροπής σήμερα.

Οι μετακινήσεις

Σε ό,τι αφορά στις μετακινήσεις το σενάριο που κερδίζει έδαφος για τον περιορισμό της κινητικότητας είναι να μπουν νέοι περιορισμοί στον κωδικό 6 του sms στο 13033. Να μην επιτρέπεται δηλαδή η αλλαγή περιοχής για άθληση. Άλλωστε η κυβέρνηση είχε δηλώσει ότι ο συγκεκριμένος κωδικός έχει συνεχώς αυξητικές τάσεις και οι πολίτες τον αξιοποιούν για να αλλάζουν περιοχές και να πηγαίνουν σε παραλίες, πάρκα κλπ που βρίσκονται μακριά από το σπίτι τους.

Μάλιστα ο φόβος της κυβέρνησης περιγράφουν υψηλόβαθμες πηγές στο ethnos.gr είναι τι θα γίνει αυτό το Σαββατοκύριακο που ο καιρός θα είναι σχεδόν ανοιξιάτικος αλλά και τις επόμενες ημέρες που επίσης οι θερμοκρασίες θα είναι υψηλές.

Σε ό,τι αφορά στην Αττική πάντως και την απαγόρευση κυκλοφορίας, θεωρείται κάτι παραπάνω από πιθανό να περιορισθούν οι ώρες από τις 18:00 έως τις 5:00 το πρωί αλλά μόνο για τα Σαββατοκύριακα.

Εξάλλου οι καθημερινές φοβίζουν τους ειδικούς αλλά και τα κυβερνητικά στελέχη πως είναι τέτοιος χρονικός περιορισμός θα επιφέρει τα αντίθετα αποτελέσματα με συνωστισμό και μποτιλιαρίσματα την ώρα που τελειώνουν τη δουλειά τους οι εργαζόμενοι.

Όποιες αποφάσεις και να ληφθούν, θα ανακοινωθούν επισήμως το απόγευμα από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά.

Όνομα

ΑΘΛΗΤΙΚΑ,2385,ΑΝΔΡΑΣ,310,ΑΡΘΡΑ,811,ΑΣΤΕΙΑ,54,ΑΧΑΪΑ,530,ΓΥΝΑΙΚΑ,955,ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ,148,ΔΙΑΦΟΡΑ,441,ΔΙΕΘΝΗ,6150,ΕΘΝΙΚΑ,465,ΕΚΚΛΗΣΙΑ,93,ΕΛΛΑΔΑ,11112,ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ,464,ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ,1138,ΕΡΓΑΣΙΑ,126,ΖΩΔΙΑ,736,ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ,899,ΚΡΗΤΗ,783,ΚΥΠΡΟΣ,903,ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ,102,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1137,ΠΑΙΔΙ,303,ΠΑΡΑΞΕΝΑ,364,ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ,437,ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,518,ΠΟΛΙΤΙΚΗ,2688,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,472,ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ,179,ΣΙΝΕΜΑ,91,ΣΥΝΤΑΓΕΣ,985,ΣΧΕΣΕΙΣ,383,ΤΑΞΙΔΙΑ,370,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ,1188,ΥΓΕΙΑ,1141,ΧΡΗΣΙΜΑ,386,AUTOMOTO,662,LIFESTYLE,489,MEDIA,1065,PEOPLE,104,VIRAL,327,
ltr
item
istioforos news : Τα μέτρα που προκρίνονται. Το απόγευμα οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης
Τα μέτρα που προκρίνονται. Το απόγευμα οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης
https://1.bp.blogspot.com/-3VL0jDKP3j4/YBzwWEbnq1I/AAAAAAADd6c/JMORnSJdNMkT2_Q32vy7qWXjVcLoG1eCQCLcBGAsYHQ/s320/1.jpeg
https://1.bp.blogspot.com/-3VL0jDKP3j4/YBzwWEbnq1I/AAAAAAADd6c/JMORnSJdNMkT2_Q32vy7qWXjVcLoG1eCQCLcBGAsYHQ/s72-c/1.jpeg
istioforos news
https://www.istioforosnews.com/2021/02/blog-post_432.html
https://www.istioforosnews.com/
https://www.istioforosnews.com/
https://www.istioforosnews.com/2021/02/blog-post_432.html
true
8450452528644144786
UTF-8
Loaded All PostsNot found any posts ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑΣυνέχεια..Reply Cancel replyDeleteby HomePAGESPOSTS View AllΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑARCHIVESEARCH ALL POSTSNot found any post match with your request Back Home THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKEDSTEP 1: Share. STEP 2: Click the link you shared to unlock Copy All CodeSelect All CodeAll codes were copied to your clipboardCan not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy