Σεισμός μεγέθους 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης, στις 15:40 περίπου στα Δωδεκάνησα, και πιο συγκεκριμένα στη Σάμο.
Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο, ο σεισμός ήταν μεγέθους 4,5 Ρίχτερ, με το επίκεντρό του να εντοπίζεται 23 χιλιόμετρα δυτικά από το Καρλόβασι, ενώ είχε εστιακό βάθος 5 χιλιόμετρα.
Έγινε ιδιαίτερα αισθητός, επειδή το επίκεντρό του ήταν σε χερσαία περιοχή.
Καθησυχαστικός εμφανίστηκε σε δηλώσεις του στο enikos.gr, μετά τον σεισμό μεγέθους 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Σάμου και Ικαρίας, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας Ευθύμιος Λέκκας.
«Είναι μία δόνηση που αποτελεί μέρος της μετασεισμικής δραστηριότητας του μεγάλου σεισμού της 30ης Οκτωβρίου που σημειώθηκε μεταξύ Σάμου και Σμύρνης», τόνισε ο κ. Λέκκας.
«Ήταν κάτι που περιμέναμε, δεν μας ανησυχεί, αλλά σίγουρα το μελετάμε», είπε ακόμη ο πρόεδρος του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος.